Vesti bune! Incep sa se inchida focarele de pesta porcina africana

Vesti bune! Incep sa se inchida focarele de pesta porcina africana


Trei din cele sapte focare de pesta porcina africana din judetul Buzau din localitatile Panatau, Lunca-Patarlagele si Puiesti au fost inchise luni de Centrul Local pentru Combaterea Bolilor Buzau.

'Convocat de prefectul judetului Buzau, Carmen Ichim, Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor Buzau a adoptat cu unanimitate de voturi hotararea privind inchiderea focarelor de pesta porcina africana din localitatile Panatau, Lunca-Patarlagele si Puiesti, dupa aplicarea tuturor masurilor prevazute de procedurile ANSVSA', a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii Buzau, Gabriel Cozma.

 

Potrivit sursei citate, conducerea DSVSA Buzau a anuntat plasarea de porci-santinela in cele doua focare de PPA din satul Amara, comuna Balta Alba, existand posibilitatea ca si acestea sa fie declarate inchise pe 22 ianuarie 2019 daca nu vor aparea reconfirmari ale prezentei virusului.

 

'Targurile de animale de pe raza judetului Buzau vor ramane inchise in perioada urmatoare, iar transportul porcilor vii sau al subproduselor din carne de porc fara ca acestea sa fie insotite de documente care sa ateste provenienta si starea de sanatate a animalelor, respectiv buletine de analiza, va atrage sanctionarea celor care incalca legea, precum si confiscarea si incinerarea marfii', a mai declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii judetului Buzau.

 

In judetul Buzau au mai ramas patru focare de PPA, doua in satul Amaru si alte doua in comuna Beceni.Poti fi interesat si de