De 1 Mai, romanii comanda de sapte ori mai multi mici fata de o zi obisnuita

De 1 Mai, romanii comanda de sapte ori mai multi mici fata de o zi obisnuita


Ziua Internationala a Muncii detine recordul pentru cele mai multe comenzi de mici din an. Conform datelor din aplicatia Tazz, romanii comanda de 7 ori mai multi mici fata de o zi obisnuita.

“Am observat in ultimii 3 ani o crestere semnificativa pentru comenzile de mici si anticipam ca tendinta se va mentine si in acest an, asa ca ne pregatim de o noua zi de 1 mai in care vom livra un numar record de pofte. La nivel de trenduri ascendente, vedem o deschidere spre testarea retetelor reinventate disponibile in platforma noastra: de la sandvisuri cu mici si sos de trufe si pana la mici pe paine”, a declarat Cristina Sauciuc, Head of Brand Tazz. 

 

Cat aloca romanii pentru pofta de mici

Pretul mediu pentru o portie de 3 mici este de 25 de lei, in timp ce bonul mediu inregistrat de 1 mai pe Tazz pentru o comanda de mici are o valoare de 86 de lei. La polul opus, cea mai scumpa comanda de mici plasata de 1 mai a avut o valoare de 188 de lei pentru un platou de 20 de mici.

 

Mici la micul dejun, pranz si cina

Romanii incep in forta ziua de 1 mai, in intervalul 9:00 – 11:00 inregitrandu-se 24% din totalul comenzilor de peste zi. Topul momentelor de consum este insa condus de intervalul 12:00 – 15:00, cand se inregistreaza 49% din comenzile de mici. Micii sunt alegerea preferata si pentru cina, in intervalul 16:00 – 19:00 inregistrandu-se 20% din totalul comenzilor.

 

Desi 1 mai este ziua de aur pentru comenzile de mici, romanii aleg acest preparat pentru pranz sau cina si pe parcursul anului: intr-o zi obisnuita sunt comandati in medie 350 de mici.

 

Trendul este sustinut si de studiul “Poftele romanilor” dezvoltat de Tazz si Cult Research care a identificat micii ca find cea mai mare pofta a romanilor de 1 mai. 47% dintre respondenti asociaza Ziua Internatonala a Muncii cu pofta de mici, iar datele din aplicatie sustin acest lucru.

 

In acest an, Tazz pune la dispozitia utilizatorilor oferte la mici atat in categoria restaurante, cat si in categoria supermarket, acolo unde pot gasi caserole de mici la preturi care incep de la 14,99 lei.

 

Platforma locala de livrare rapida Tazz are o oferta ce cuprinde cele mai bune restaurante din tara, dar si o selectie extinsa de produse pentru cumparaturi zilnice din categoriile alimentare si non-alimentare, de la farmacii, florarii, articole sportive, carti, produse de ingrijire personala si infrumusetare si pana la alte magazine diverse. Tazz pune la dispozitia clientilor sai beneficii exclusive ca evenimente cu Chefi locali, comanda de grup si plata cu cardurile de masa. Tazz este in acest moment cea mai descarcata aplicatie din categoria „Food & Drink” in Romania, serviciile sale fiind disponibile atat prin aplicatiile de mobil Android si iOS, cat si online pe tazz.ro, in cele 36 de orase din tara in care activeaza in acest moment. 



Poti fi interesat si de