Romania importa carne de oaie din Noua Zeelanda, desi are 10 milioane de oi
Marti, 31 Iulie 2018
Marti, 31 Iulie 2018
Pe rafturile magazinelor din Romania se regaseste inclusiv carne de oaie din Noua Zeelanda, adusa de la circa 17.500 de kilometri distanta.
Procesatorii si comerciantii de carne, dar si restaurantele, prefera sa lucreze cu carne din import pentru ca, spun ei, rasele de oi din Romania nu sunt specializate pe productia de carne, ci pe productia de miei si lapte, scrie mediafax.ro.
„Eu am cautat vara asta carne de oaie pentru mici si nu am gasit in Romania. Ciobanii romani taie oile primavara si toamna. Vara le lasa la pascut. Apoi, romanii tin oaia pentru miel si lapte, nu sunt specializati pe cresterea oilor de carne. Magazinele prefera sa lucreze cu carne de oaie din import pentru ca e mai usor de gestionat. Iau de unde gasesc calitate, cantitate si pret“, a declarat Radu Timis, presedintele Asociatiei Romanie de Carne (ARC) si proprietarul grupului Cris-Tim.
Romania ocupa locul patru in topul celor mai mari crescatori de ovine si caprine din UE, dupa Regatul Unit, Spania si Grecia, cu un efectiv de 11,5 milioane capete in 2017, potrivit INS, din care circa 10 milioane sunt ovine.
In 2017, Romania a exportat ovine si caprine vii de 180,5 milioane de euro si carne de ovine si caprine de peste 35 milioane de euro, potrivit INS.
„Noul nostru Raport de Sustenabilitate, aferent anului 2023, arata ca suntem «Pregati...
Produsul montan este o mentiune de calitate, aprobata la nivel european, acordata de catre Agenti...
Sfaturi ANPC: Acordati o atentie deosebita caracteristicilor organoleptice ale produselor si sol...