Raport de sustenabilitate Transavia: Cum arata viitorul unui business responsabil

Raport de sustenabilitate Transavia: Cum arata viitorul unui business responsabil


Cel de al cincilea Raport de sustenabilitate al TRANSAVIA, „Pregatiti pentru viitor” (Embracing Tomorrow), ofera o imagine clara despre cum arata viitorul unei afaceri care isi asuma cu responsabilitate standardele ESG: investitii masive in energie regenerabila, impact social pozitiv, standarde ridicate de calitate si siguranta de la bob la furculita si un angajament ferm pentru etica si buna guvernanta a afacerii.

„Noul nostru Raport de Sustenabilitate, aferent anului 2023, arata ca suntem «Pregatiti pentru viitor», pentru ca spune povestea actiunilor noastre concrete, a valorilor in care credem si a felului in care conducem aceasta afacere cu respect si responsabilitate. Suntem mandri de realizarile echipei TRANSAVIA si de pasii fermi pe care ii facem pentru a indeplini obiectivele ambitioase de mediu, guvernanta si sociale. Credem cu tarie ca, facand lucrurile exact asa cum trebuie, de la bob la furculita, putem construi un viitor mai bun si mai sustenabil. Astfel, ne putem indeplini misiunea de lider responsabil care impune standarde de siguranta si calitate pentru piata si inspira alti producatori sa adopte practici responsabile, transparente si orientate catre excelenta ESG. Este o misiune pe care o ducem mai departe cu respect pentru consumatori, parteneri, comunitati si mediu, convinsi ca leadership-ul adevarat inseamna sa deschizi noi drumuri si sa creezi un impact pozitiv durabil”, declara Theodora Popa-Liteanu, Vicepresedinte TRANSAVIA.

 

Documentul ofera o imagine de ansamblu asupra impactului pe care activitatile companiei il au asupra oamenilor, societatii, animalelor si mediului, evidentiind modul in care echipa TRANSAVIA a gestionat responsabil aceste aspecte pentru a consolida performanta firmei si a asigura un viitor sustenabil. Raportul prezinta in mod transparent date calitative si cantitative relevante privind performanta liderului pietei carnii de pui din Romania, indicand progresul fata de angajamentele asumate, realizarile, provocarile si impactul activitatii companiei. Totodata, dezvaluie in mod transparent bunele practici de guvernanta, mediu si sociale, oferind un exemplu despre cum profitul poate merge mana in mana cu excelenta operationala si cu respectul pentru oameni, animale, comunitati si planeta.

 

„De la investitii in energie regenerabila si bunastarea animalelor, la impactul social pozitiv si standardele inalte de siguranta si calitate, fiecare cifra, actiune si activitate surprinse in Raportul de Sustenabilitate 2023 spun transparent povestea echipei TRANSAVIA care isi respecta zi de zi promisiunile. Mai mult decat atat, arata cum adresam riscurile, cum transformam provocarile in oportunitati si cum, cu fiecare actiune, suntem mai bine pregatiti pentru viitor. Documentul reflecta angajamentul nostru de a progresa continuu, de a ridica standardele industriei si de a gasi mereu noi modalitati prin care sa facem lucrurile mai bine – pentru oameni, pentru comunitate, pentru animale, pentru planeta si pentru viitor. Angajamentele noastre pentru 2030 sunt promisiunile echipei noastre de a continua sa facem lucrurile exact asa cum trebuie, cu transparenta, responsabilitate si excelenta”, explica Theodora Popa-Liteanu, Vicepresedinte TRANSAVIA.

 

Angajamente transformate in realizari:

- Cea mai mare investitie in energie verde din industria alimentara romaneasca care, prin panourile fotovoltaice instalate in 2023, a contribuit la o reducere cu peste 6.300 tone a emisiilor de CO2.

- Grad de valorificare a deseurilor de pana la 99,41%, in functie de activitati si regiune.

- Reducerea cu 838,05 tone a emisiilor de CO2 prin reciclarea deseurilor de ambalaje.

- Produse certificate, garantand increderea consumatorilor: singurul producator de carne de pasare din Romania care a obtinut certificarea GlobalG.A.P versiunea 5.2; 100% din productia de carne de pui certificata BRCGS Food Safety; 100% din fermele de crestere a puilor, de incubatie si de reproductie certificate ISO 22000:2018; 100% din productia de furaje combinate certificata ISO 22000:2018.

- 4,48 milioane de lei directionati catre proiecte din educatie, sanatate si sport, sprijinind direct 41 de organizatii si numeroase initiative locale.

 

Intregul Raport de Sustenabilitate poate fi accesat aici.



Poti fi interesat si de