TailPath ofera gratuit solutii blockchain de urmarire a provenientei produselor

TailPath ofera gratuit solutii blockchain de urmarire a provenientei produselor


TailPath, platforma care permite urmarirea produselor de-a lungul lanturilor de productie si distributie si verificarea provenientei acestora, folosind tehnologii blockchain pentru a securiza datele, anunta ca ofera acces gratuit la solutiile furnizate, pana la sfarsitul anului, tuturor companiilor care au avut un venit diminuat in aceasta perioada din cauza pandemiei de COVID-19 si care nu isi pot permite sa plateasca un abonament.

Misiunea companiei este de a imbunatati lanturile de productie, distributie si transport si  de a avea un impact pozitiv asupra calitatii vietii persoanelor din lumea intreaga.

 

„Trecem cu totii printr-o perioada dificila, o perioada de schimbari si nesiguranta. Cred cu tarie ca este datoria noastra sa ne ajutam atat in plan personal, cat si profesional. De aceea, am decis sa oferim platforma TailPath gratuit, ajutand astfel companiile care ar putea beneficia de produsul nostru, dar nu si-l pot permite. Nivelul de frauda in lanturile de productie si distributie a crescut in ultima vreme si de aceea initiativa noastra aduce un plus de incredere si trasabilitate intr-un moment crucial in care avem nevoie de aceste lucruri, oferind consumatorilor o modalitate de verificare a provenientei si a autenticitatii  produselor”, a declarat Sebastian Cochinescu, CEO TailPath.com.

 

Potrivit studiului realizat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) privind tendintele in comercializarea produselor contrafacute sau piratate, rezultatele sunt alarmante. Produsele contrafacute sau piratate au constituit 3,3% din comertul global si pana la 6,8% din importurile Uniunii Europene in 2016.

 

Totodata, Deloitte subliniaza ca desi notiuni ca transparenta, comertul corect si sustenabilitatea castiga teren in randul consumatorilor si pot influenta deciziile acestora de cumparare, majoritatea companiilor sunt inca nevoite sa lucreze intr-un mediu complex si opac al lanturilor de productie si distributie. Acest lucru ingreuneaza trasabilitatea si supravegherea produselor de-a lungul acestor lanturi.

 

Potrivit reprezentantilor companiei, trasabilitatea si provenienta produselor sunt mai importante acum ca niciodata, mai ales cand vine vorba despre produse alimentare, bauturi sau alte produse vitale cum ar fi medicamente sau echipamente de protectie personala (PPE).

 

Orice companie afectata de pandemia provocata de coronavirus poate sa adauge acum trasabilitate si provenienta produselor sale, inregistrandu-se gratuit la adresa https://tailpath.com.

 

Totodata, TailPath este prima firma care utilizeaza noul blockchain romanesc Elrond pentru siguranta din lanturile logistice. Elrond are un sistem capabil de a procesa peste 15.000 de tranzactii pe secunda si isi va lansa curand versiunea publica, iar TailPath va folosi cu succes capacitatile noului blockchain in calitate de partener de incredere.

 

La inceputul anului trecut, NETOPIA Payments, cel mai mare procesator de plati electronice din Romania, a anuntat o investitie in startup-ul SupplyBlockchain, compania care opereaza platforma TailPath.

 

Tehnologia TailPath a fost utilizata la exercitiul militar NATO Vigorous Warrior 2019, iar compania TailPath este membru al Blockchain in Transport Alliance din Statele Unite, contribuind activ la definirea standardelor folosite in lanturile de distributie si transport din industriile alimentare, medicale sau de productie a bunurilor de larg consum.

 

Despre TailPath

TailPath este o platforma de tip SaaS (Software as a Service) care adauga transparenta in lanturile logistice folosind tehnologia blockchain pentru a inregistra exact data si locatia produselor fizice. Compania SupplyBlockchain Inc., care opereaza platforma TailPath, a fost infiintata in anul 2018 in SUA si are in portofoliu clienti din industriile de transport, logistica si distributie de marfa.Poti fi interesat si de