Suplimentare de 480 mil. lei a fondurilor pentru subventia la motorina utilizata in agricultura

Suplimentare de 480 mil. lei a fondurilor pentru subventia la motorina utilizata in agricultura


Bugetul destinat platii ajutorului de stat pentru motorina utilizata in agricultura a fost suplimentat cu 480 de milioane de lei, odata cu modificarile aduse HG nr. 1174/2014, aprobate in sedinta Executivului, informeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

"Modificarile aduse prin prezentul act normativ vizeaza suplimentarea sumelor existente alocate prin bugetul MADR pe anul 2022 cu suma de 480.000.000 lei, valoarea totala a schemei in anul 2022 devenind in prezent 817.000.000 lei. Luam toate masurile ca sa ne asiguram de continuarea aplicarii schemei de ajutor de stat in anul 2022, fapt ce contribuie la diminuarea efectiva a costurilor de productie prin rambursarea sumelor reprezentand diferentele de accize si stimularea continuitatii activitatilor din agricultura. Venim in sprijinul fermierilor, astfel incat sa le oferim o gura de oxigen, atat de necesara in gestionarea cheltuielilor realizate", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

 

In sedinta Guvernului de miercuri a fost aprobata o Hotarare ce modifica HG nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura, in sensul completarii sumelor pentru asigurarea resurselor financiare necesare platii ajutorului de stat pentru motorina utilizata in agricultura, pentru perioada aprilie - septembrie 2022.

 

MADR deruleaza schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura incepand din anul 2014.Poti fi interesat si de