Sprijin in valoare de 44 milioane de euro pentru crescatorii romani de bovine

Sprijin in valoare de 44 milioane de euro pentru crescatorii romani de bovine


Comisia Europeana a aprobat joi o schema de ajutoare in valoare de 44 milioane euro (217,7 milioane de lei) notificata de Romania pentru sprijinirea crescatorilor de bovine, in contextul razboiului purtat de Rusia impotriva Ucrainei, se arata intr-un comunicat al Executivului comunitar.

Schema a fost aprobata in temeiul cadrului temporar de criza pentru ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 23 martie 2022 si modificat ulterior la 20 iulie 2022 si la 28 octombrie 2022.

 

In cadrul schemei, ajutorul va fi acordat sub forma de granturi directe. Obiectivul schemei este de a-i compensa pe beneficiarii eligibili pentru o parte din costurile suplimentare provocate de cresterea preturilor la combustibili, energie si furaje si de-a ajuta sa depaseasca dificultatile financiare legate de actuala criza geopolitica.

 

Comisia a constatat ca schema-cadru de ajutoare a Romaniei indeplineste conditiile prevazute in cadrul temporar de criza. In special, ajutorul nu depaseste 250.000 euro per beneficiar si va fi acordat pana cel tarziu la 31 decembrie 2023.

 

Comisia a concluzionat ca schema de ajutoare acordata de Romania este necesara, adecvata si proportionala pentru a remedia o perturbare grava a economiei unui stat membru, in conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE si cu conditiile prevazute in cadrul temporar de criza.

 

Avand in vedere aceste considerente, Comisia a aprobat masura in temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.Poti fi interesat si de