Lidl raporteaza un profit net de 1 miliard de lei pentru anul 2022
Luni, 05 Iunie 2023
Luni, 05 Iunie 2023
Rata de profitabilitate pentru anul calendaristic 2022 este in scadere fata de anul anterior, cand cifra de afaceri a fost de 15 miliarde lei, iar profitul net de aproape 900 de milioane de lei.
Tot in 2022, companiile Lidl din Romania (Lidl Discount SRL, Lidl Romania SCS, Lidl Romania SRL si Lidl Imobiliare Management SCS) au avut investitii de peste 1,6 miliarde de lei si o contributie la bugetul de stat, prin taxe si impozite de peste 1,3 miliarde de lei. In plus, Lidl a directionat catre bugetul de stat peste 447 milioane de lei, suma care reprezinta valoarea contributiilor si impozitelor achitate pentru cei peste 10.000 de angajati, dar si peste 80 milioane de lei la fondul de mediu.
Prin activitatea sa, Lidl in Romania are un impact socio-economic semnificativ asupra comunitatilor locale, iar acest lucru se reflecta in toate ariile de dezvoltare: de la investitii in forta de munca, dezvoltarea parteneriatelor cu producatori locali, contributiile la bugetul de stat prin taxe si impozite, pana la sprijinul acordat societatii civile.
Sustinerea producatorilor romani si promovarea productiei locale
In anul calendaristic 2022, retailerul a avut in sortimentul permanent peste 3.500 de produse dezvoltate cu furnizori locali si peste 100.000 de tone de legume si fructe romanesti disponibile la raft. Mai mult, anul trecut, compania a lucrat cu peste 450 de furnizori romani pentru sortimentul permanent. Totodata, in cursul aceluiasi an calendaristic, Lidl Romania a colaborat cu peste 2500 de furnizori locali de bunuri si servicii.
Odata cu expansiunea la nivel local, Lidl contribuie si la cresterea economica a comunitatilor locale prin crearea de noi locuri de munca. Astfel, odata cu inaugurarile magazinelor Lidl pe perioada anului calendaristic 2022, dar si prin inaugurarea celui mai mare depozit din portofoliul sau, in comuna Fundeni, judetul Calarasi, Lidl a creat aproape 1.000 de noi locuri de munca la nivel national, pentru toate nivelurile de pregatire profesionala: atat in zona administrativa, cat si in zona operativa.
In completarea acestor contributii, Lidl urmareste constant sa minimizeze consumul de resurse si sa reduca cat mai mult impactul asupra mediului, prin constructii sustenabile, operatiuni logistice eficiente, achizitii sustenabile, cu origine verificata si certificata, dar si prin demersuri de reducere a plasticului din ambalajele produselor marca proprie.
In 2022, Lidl a investit peste 38 milioane de lei, in programe de protejare a mediului, educatie, dezvoltarea serviciilor de urgenta, in dezvoltarea comunitatilor si parteneriate strategice prin care retailerul urmareste sa contribuie la educatie echitabila si egalitate de sanse pentru copiii din Romania, dar si la reducerea nivelului de poluare cu plastic din mediul inconjurator.
Noul format completeaza portofoliul Metro Romania pe segmentul retailului de proximitate, care in...
Conform oficiului european, vanzarile cu amanuntul au crescut cu 0,1% in zona euro si cu 0,2% in ...
Instalatiile fotovoltaice acopera aprox. 20% din consumul de energie al fiecarui magazin si condu...