Industria carnii de porc din Canada, finantata de Guvern cu 4,5 mil. de dolari

Industria carnii de porc din Canada, finantata de Guvern cu 4,5 mil. de dolari


Guvernul Canadei a decis sa finanteze sectorul carnii de porc cu 4,5 milioane de dolari, bani destinati consolidarii si dezvoltarii pietelor de export.

70% din carnea de porc produsa in tara este exportata pe pietele externe, dar, din cauza tensiunilor diplomatice, cea de-a treia piata pentru carnea de porc canadian, China, si-a inchis portile. In 2018, exporturile de porc din Canada in China au fost in valoare de 390 de milioane de dolari. In primele 5 luni ale acestui an, China a crescut cererea de carne de porc canadian cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Din 25 iunie, importurile de carne de porc canadian au fost interzise din cauza preocuparilor cu privire la validitatea unui certificat de export.

 

Aceasta finantare va permite industriei sa aiba o prezenta puternica pe pietele importante de carne de porc si sa promoveze in continuare marca Verified Canada Pork, informeaza Consiliul canadian al carnii de porc intr-un comunicat de presa, potrivit EuroMeatNews.com.

 

Marca marca Verified Canada Pork recunoaste munca pe care producatorii o depun pentru furnizarea de produse de porc sanatoase consumatorilor din Canada si din intreaga lume. Se bazeaza pe programe riguroase de siguranta alimentara la ferma, ingrijire a animalelor si trasabilitate dezvoltate de producatorii de carne de porc, ca parte a platformei Canadian Pork Excellence.

 

Mai mult, aceasta finantare va permite Canada Pork International sa informeze atat industria, cat si guvernul cu privire la tendintele pietei de porc, deoarece piata mondiala continua sa fie afectata de multe variabile, cum ar fi politicile comerciale si bolile la animale.

 

„Producatorii canadieni de carne de porc mizeaza pe guvern pentru a sprijini o industrie infloritoare care contribuie cu 18,1 miliarde de dolari in activitatea economica totala a tarii in fiecare an”, a declarat Rick Bergmann, presedintele Consiliului canadian al carnii de porc. „Aceasta finantare este o veste excelenta pentru producatorii de carne de porc care se bazeaza pe piete bine stabilite si retele de marketing pentru a-si muta produsele si a hrani oamenii din intreaga lume. Mentinerea accesului competitiv la piete si dezvoltarea in continuare a comertului, in special in regiunea asiatica, sunt esentiale pentru cresterea industriei si sunt o prioritate pentru producatorii de carne de porc”, adauga Bergmann.

 

Canada este cel de-al treilea exportator de carne de porc din lume si a exportat carne de porc in valoare de 2,96 miliarde de dolari in 88 de tari, in 2018.Poti fi interesat si de