Germania: Avicultura vede în pericol securitatea alimentară

Germania: Avicultura vede în pericol securitatea alimentară


Crescatorii de pasari din Germania sunt ingrijorati de o întrerupere a aprovizionării cu gaz a întregului său lanț valoric, informeaza EuroMeatNews.com.

„Securitatea alimentară națională este în joc dacă vor exista lipsuri reale de energie. De ani de zile, industria noastră a adus o contribuție semnificativă pentru a asigura că populația este aprovizionată cu carne și ouă. Nu mai putem garanta asta”, avertizează Stefan Teepker, președintele Asociației Federale a Producătorilor de Pasari și Vicepreședinte al Asociației Industriei Germane de Carne de Pasare. În același timp, bunăstarea animalelor este în pericol dacă există blocaje în alimentarea cu energie.

„Momentan suntem complet în ceață. Există o lipsă de comunicare clară din partea Guvernului Federal și a Ministerului Federal al Alimentației și Agriculturii cu privire la posibilele scenarii de deficit de gaze”, spune Teepker. Situația este critică pe întreg lanțul valoric, deoarece etapele individuale de producție, de incubație, creștere, îngrășare, producția și prelucrarea furajelor sunt direct legate între ele. Același lucru este valabil și pentru creșterea găinilor ouătoare.

Stefan Teepker subliniază că și întreruperile izolate ale aprovizionării cu energie în cadrul lanțului pot avea consecințe de durată pentru întregul proces: „Protecția animalelor începe odată cu începerea procesului de incubație în incubator. Dacă ar trebui să întrerupem procesul de incubație din cauza lipsei de gaz, am condamna la moarte milioane de vieți. Potrivit Legii fundamentale, acest lucru este absolut interzis.” Din motive de bunăstare a animalelor și securitate alimentară, Teepker îndeamnă ca industriei germane de păsări să i se acorde prioritate ca parte a infrastructurii critice în furnizarea de gaze.

Pe lângă încălcarea bunăstării animalelor, o oprire forțată iminentă a proceselor de producție ar duce, de asemenea, la întreruperea lanțurilor de aprovizionare și la rafturi goale pentru ouă, carne și produse procesate în supermarketuri.Poti fi interesat si de