Agroland Agribusiness vrea sa devina furnizorul principal de produse ecologice din Romania

Agroland Agribusiness vrea sa devina furnizorul principal de produse ecologice din Romania


Agroland Agribusiness, companie antreprenoriala romaneasca, parte a grupului Agroland, specializata in vanzarea de inputuri pentru agricultura conventionala si organica, vizeaza vanzari nete de 47,9 milioane de lei pentru anul 2022, EBITDA de 4,2 milioane de lei si un profit net de 3,3 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei.

Compania isi propune sa devina furnizorul principal pentru piata agriculturii ecologice din Romania pana in 2023.

 

'In 2022 ne propunem sa ne consolidam pozitia pe piata agriculturii din Romania si sa devenim unul dintre cei mai importanti furnizori de produse pentru fermierii care cultiva in regim ecologic. La nivelul companiei, avem stabilita o strategie axata pe mai multe paliere de dezvoltare, precum marirea echipei, extinderea geografica, realizarea de parteneriate cu furnizori din Romania si din strainatate si lansarea unei game de noi produse din categoria pesticidelor, ingrasamintelor si nu numai. Cu toate acestea, ne asteptam ca in acest an sa infruntam si o serie de provocari, cele mai importante fiind cele legate de inflatie si cresterea costurilor in toate industriile, in special in domeniul energiei. Chiar daca preturile inputurilor agricole au crescut semnificativ, la categoria de produse fertilizanti vedem o majorare a preturilor de aproximativ 250%-300%, iar pentru fermieri nevoia de finantare a crescut exponential, in acelasi timp pe trendul actual de crestere al preturilor produselor alimentare, inseamna ca si fermierii se pot astepta, la randul lor, la o compensare in randament prin pretul crescut al produselor agricole din acest an,' a declarat Florin Radu, Director General al Agroland Agribusiness.

 

Cifrele vizate de companie in 2022 au fost publicate printr-un raport curent la Bursa de Valori Bucuresti ce prezinta bugetul de venituri si cheltuieli al Agroland Agribusiness pentru anul curent. Compania continua si in acest an sa isi mareasca echipa cu zece noi angajati, care vor contribui la extinderea afacerii prin deschiderea a doua noi birouri si depozite regionale, in Bucuresti si Timisoara. Noile locatii vor avea rolul de a mari aria de acoperire in regiunile Sud, Sud-Est si Vest ale Romaniei. In prezent, Agroland Agribusiness activeaza in zona de Sud-Vest a tarii, respectiv in judetele Dolj, Olt, Mehedinti, Arges, Teleorman, Valcea si Gorj.

 

Tot anul acesta, Agroland Agribusiness are in vedere investitii in divizia de retail prin dezvoltarea unei game de produse ecologice pentru fermierii mici si gospodarii - o parte din produse care sunt vandute catre fermierii mari, dar si pachete specializate, de dimensiuni reduse, potrivite pentru nevoile acestora. Ulterior, aceste produse vor fi introduse in reteaua de magazine Agroland.

 

In ceea ce priveste recuperarea creantelor de la fermieri, compania va continua in 2022, ca si in anii trecuti, sa acorde o atentie sporita acestei activitati. In momentul de fata, datorita eforturilor depuse in aceasta directie de-a lungul timpului, Agroland Agribusiness are o rata de recuperare a creantelor ridicata, de 99%, aspect ce contribuie la stabilitatea afacerii si un flux de numerar solid.

 

Actiunile Agroland Agribusiness SA sunt listate pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti incepand cu data de 15 iunie 2021 si se tranzactioneaza sub simbolul AAB. Compania are o capitalizare de piata de peste 30 milioane de lei, iar incepand cu data de 11 octombrie 2021, actiunile AAB sunt incluse in indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piata AeRO.

 

Agroland Agribusiness este o companie antreprenoriala romaneasca, specializata in vanzarea de inputuri pentru agricultura conventionala si agricultura organica. Compania activeaza in acest moment in zona de Sud-Vest a tarii, respectiv in judetele Dolj, Olt, Mehedinti, Arges, Teleorman, Valcea si Gorj. Principalele inputuri agricole comercializate de Agroland Agribusiness sunt fertilizantii, pesticidele, semintele si combustibilii, astfel, compania comercializeaza intregul set de inputuri necesare fermierilor. In plan secundar, Agroland Agribusiness este implicata si in trading-ul cu cereale, activitate prin care achizitioneaza cereale de la fermieri si le valorifica catre traderii mari care opereaza doar in puncte fixe sau doar in porturi. Astfel, Agroland Agribusiness opereaza ca un furnizor pentru fermieri, atat prin inputurile pe care le comercializeaza, dar si ca potential cumparator al culturilor fermierilor. Actiunile Agroland Agribusiness sunt listate pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti incepand cu data de 15 iunie 2021 sub simbolul AAB.



Poti fi interesat si de