Vlad Dobre, PENTAPAC: Segmentele pui si fructe de mare, in continua crestere

Vlad Dobre, PENTAPAC: Segmentele pui si fructe de mare, in continua crestere


Piata produselor din pui si cea a pestelui si fructelor de mare au o prognoza de crestere sustinuta pe viitorii ani, in special in Europa Centrala si de Sud-Est, ceea ce scoate in evidenta si necesitatea procesatorilor din aceste sectoare de a se adapta, prin intermediul tehnologiilor de ambalare si gatire a acestor produse, la cerintele consumatorului.

Potrivit pentapac.ro, tendintele existente in piata reliefeaza o necesitate tot mai mare de prezentare a produselor in ambalaje moderne, cu caracteristici de siguranta alimentara superioara, adaptate unor gramaje diferentiate ale produsului, iar Pentapac SRL, lider in tehnologii si solutii de ambalare pe piata din Romania, considera acest moment dreptul unul oportun in evolutia industriei de profil.

 

„Putem spune ca echipamentele de ambalare utilizate de procesatorii de carne de pui din tara noastra sunt la nivelul celor utilizate Europa occidentala, cea mai utilizata metoda pentru ambalarea partilor transate din pui fiind la caserola ATM. Firma noastra este foarte activa in acest domeniu, furnizand atat masini de ambalat in caserole preformate, cat si termoformari pentru ambalarea vrac a partilor transate, sisteme stretch pentru pui grill, sisteme flowpack pentru pulpe de pui, precum si multe tipuri de pachete unice, gen ShrinkStyle pentru pui grill sau TwinPack pentru pieptul de pui. De asemenea, sistemul FlatSkin se preteaza foarte bine pentru pieptul de pui”, sustine Vlad Dobre, manager Marketing-Vanzari Pentapac SRL.

 

Cu o crestere de peste 13% inregistrata in ultimii 2 ani, piata produselor de peste si fructe de mare este si ea in plin avant, iar obstacolele reprezentate de durata redusa de valabilitate a produsului tind sa fie depasite prin diverse solutii inovative. „Avem foarte multe echipamente pentru acest domeniu, de la sisteme de dozare/incarcare automata a uleiului, la masini de aplicat capace si masini de ambalat pentru peste si fructe de mare. Este o piata in crestere, speram intr-o evolutie a consumului pentru aceste produse, nu doar gustoase, ci si sanatoase”, completeaza Vlad Dobre.

 

Totodata, compania Pentapac a profitat de acest moment favorabil in evolutia industriei alimentare pentru a introduce pe pietele din Romania si Bulgaria noi echipamente de ultima generatie dedicate sectorului procesare.

 

„A fost un an destul de bun pentru intreaga industrie alimentara, implicit si pentru noi, ca furnizori in acest domeniu. Avem o crestere a cifrei de afaceri fata de anul precedent, speram sa mentinem acelasi trend si in anul viitor. Cresterea se datoreaza in primul rand colaborarii cu firma JBT FoodTech, producator de echipamente industriale pentru gatire, congelare si pasteurizare la inalta presiune (HPP)”, a mai adaugat directorul de Marketing-Vanzari Pentapac SRL.



Poti fi interesat si de