Veste buna! Vin 2,5 milioane de euro pentru finantarea fermierilor

Veste buna! Vin 2,5 milioane de euro pentru finantarea fermierilor


Patria Credit IFN acceseaza un imprumut de 2,5 milioane de euro de la Fondul European pentru Europa de Sud - Est (EFSE), care va permite institutiei financiare nebancare sa isi dezvolte capacitatea de finantare in moneda nationala a producatorilor agricoli, fermierilor si antreprenorilor din mediul rural din Romania, potrivit unui comunicat.

Patria Credit IFN este o institutie de creditare partenera EFSE din 2006, care, pe langa finantarea primita pana in prezent, a beneficiat de diferite proiecte de asistenta tehnica sustinute de Facilitatea de Dezvoltare EFSE ce au ca scop principal cresterea capacitatii acesteia de a ajunge la clientii sai vizati intr-un mod eficient si responsabil.

 

"EFSE si Patria Credit au o relatie de lunga durata de aproape 13 ani. Ne bucuram sa colaboram pentru a sprijini dezvoltarea economica si a promova finantarea responsabila in zonele rurale. Cu aceasta facilitate aditionala in moneda nationala, ne propunem sa continuam sa oferim acces la finantare producatorilor agricoli, a fermierilor si a antreprenorilor din mediul rural ce nu sunt acoperiti in mod natural la riscul valutar", a declarat Christoph Tiskens, presedintele Consiliului de Administratie EFSE.

 

Patria Credit IFN este una dintre cele mai importante institutii de microfinantare de pe piata romaneasca si un nume puternic in randul microintreprinderilor si micilor producatori din mediul rural, in special a celor care opereaza in sectorul agricol.

 

"Suntem incantati de parteneriatul puternic si sprijinul EFSE in continuarea misiunii noastre: imbunatatirea incluziunii financiare si sociale in zonele rurale. Imprumutul ne va permite sa ajutam in continuare dezvoltarea producatorilor agricoli, micilor fermieri, antreprenorilor si a comunitatilor locale", a spus Raluca Andreica, directorul general al Patria Credit IFN.

 

Patria Credit IFN este o institutie financiara nebancara (IFN), specializata in finantarea agricultorilor si a microintreprinderilor, in special din mediul rural. Patria Credit IFN este membra a Grupului Patria Bank, grup detinut de Fondul de Investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai carui principali investitori sunt BERD (Banca Europeana de Reconstructie si dezvoltare), FEI (Fondul European de Investitii, parte a Grupului Bancii Europene pentru Investitii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW), BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN si Patria Asset Management. Patria Credit este membra a European Microfinance Network (EMN) si Microfinance Centre (MFC).

 

Infiintat in anul 2005, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) are scopul de a dezvolta si sustine cresterea economica si prosperitatea in Europa de Sud-Est si tarile din Parteneriatul Estic investind in succesul intreprinderilor micro si mici, cat si imbunatatind conditiile de trai ale gospodariilor private. Deoarece accesul la servicii financiare reprezinta un factor cheie in dezvoltarea acestui segment, EFSE se focuseaza spre a ajuta sectoarele financiare locale in scopul imbunatatirii abilitatii acestora de a oferi finantari responsabile. Pe langa activitatile de investitii, EFSE isi sporeste impactul prin intermediul Facilitatii de Dezvoltare EFSE, care ofera asistenta tehnica, training-uri si alt suport non-financiar intreprinderilor si institutiilor.

 

EFSE a fost creat de Banca de Dezvoltare KfW, cu sustinerea financiara a Ministerului pentru Cooperare Economica si Dezvoltare din Germania (BMZ) si a Comisiei Europene. Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, capitalul EFSE este oferit de agentii donatoare, institutii financiare internationale si investitori institutionali privati.

 

Finance in Motion GmbH, Germania, activeaza in calitate de consultant investitional EFSE, iar Hauck&Aufhäuser Fund Services SA, Luxemburg, in calitate de manager.Poti fi interesat si de