Vanzarile de conserve de carne au crescut si cu 800%, in martie-aprilie 2020

Vanzarile de conserve de carne au crescut si cu 800%, in martie-aprilie 2020


Epidemia de coronavirus a dus la cumparaturi din panica, un fenomen care a aparut si in Romania la inceputul crizei sanitare. Cheltuielile in supermarketuri au explodat, crescand cu 40% in anumite zile, comparativ cu aceeasi perioada din 2019, iar printre cele mai ravnite produse s-au aflat conservele de carne.

Conform datelor de retail audit Nielsen, categoria de pate de carne a crescut in valoare cu 49%, in perioada de izolare martie-aprilie, fata de aceeasi perioada din 2019, cu o crestere a pretului mediu de 14%. Cele mai cautate produse au fost pateul de porc +46% si cel de pui +63%, majoritatea fiind fabricate in Romania.

Unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata conservelor din Romania, Prefera Foods, a raportat cifre record la vanzarile de conserve de carne in lunile martie si aprilie 2020, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, dar si fata de primele doua luni ale acestui an.

In perioada martie – aprilie 2020 versus aceeasi perioada din 2019, la vanzarile de conserve de carne, Prefera Foods a inregistrat cresteri de peste 800%. Aceleasi cresteri se observa si daca ne raportam la perioada ianuarie – februarie 2020, inainte de inceperea starii de urgenta. Cresteri importante in perioada starii de urgenta au inregistrat si categoriile de pate si de mancare gatita (ciorbe, fasole cu carne, mazare cu carne etc.), categorii care se preteaza la a fi stocate datorita termenului de valabilitate extins”, ne-a declarat Amalia Leorent, director comercial Prefera Foods.

 

conserve2

 

Vanzarile de conserve si mezeluri ale producatorului Vascar au crescut cu 300% de la inceputul pandemiei fata de perioada similara a anului trecut, pana in aprilie, cand ritmul a revenit la normal.

“In luna martie, in special in saptamana in care au fost anuntate mai multe restrictii, s-a produs o explozie a vanzarilor de conserve. Am avut o crestere cu peste 300% comparativ cu perioada similara a anului 2019, dar lucrurile au revenit la normal incepand cu luna aprilie. S-a inregistrat o cerere foarte mare de conserve, faina, orez, malai, ulei, drojdie. Pe segmentul mezeluri, s-a inregistrat acelasi ritm al vanzarilor”, a explicat Vlad Ciuburciu.

 

conserve3

 

Analiza completa despre cum au evoluat vanzarile de conserve din carne si alte produse poate fi citita in editia 71 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de