USDA anticipează o scădere cu 6,1% a importurilor de carne de vită în SUA în 2026
Vineri, 22 August 2025

Vineri, 22 August 2025
Pentru 2026, este anticipată o scădere de 6,1% a importurilor de carne de vită față de anul precedent, o ajustare semnificativă față de raportul din iulie, care estima o reducere de doar 0,5%. Raportul a revizuit în jos și previziunile pentru importurile din acest an, prognozând o creștere de 13,8%, comparativ cu estimarea de 16% din luna iulie.
De asemenea, experții agenției au redus previziunile privind consumul pe cap de locuitor pentru 2026, care ar urma să scadă cu 2,5% față de nivelul din acest an.
Redresarea efectivelor de bovine se lasă așteptată
Directorii executivi ai marilor grupuri de procesare a cărnii din Statele Unite consideră că o redresare a efectivelor de bovine și a ofertei de carne de vită nu va fi vizibilă mai devreme de sfârșitul anului 2027 sau prima jumătate a anului 2028.
- În cadrul prezentării rezultatelor financiare, directorii JBS au anticipat o îmbunătățire graduală a stocurilor de bovine începând cu finalul anului 2027.
- În urmă cu două săptămâni, CEO-ul Tyson Foods, Donnie King, a declarat că producătorii vor începe refacerea stocurilor de bovine la începutul anului 2026, iar beneficiile menținerii femelelor în ferme se vor vedea abia în 2028.
- La prezentarea rezultatelor financiare ale Marfrig, Tim Klein, CEO-ul operațiunilor nord-americane, a subliniat că „îmbunătățiri ale marjelor sunt așteptate începând cu 2027, pe baza datelor privind reținerea bovinelor și a reducerii sacrificărilor de vaci”.
Prețurile cărnii de vită ating noi recorduri în SUA
În ultimele 12 luni, prețul cărnii de vită a crescut cu 11,3%, în timp ce inflația a înregistrat o creștere de 2,7%.
În iulie, prețul de consum al cărnii de vită a crescut cu 1,5% față de iunie, ajungând la o valoare cu 11,3% mai mare decât în aceeași lună a anului 2024, atingând noi maxime istorice. Între timp, prețul cărnii tocate de vită a crescut cu 2,4% lunar, ajungând la o valoare cu 11,5% mai mare decât în iulie anul trecut.
Conform datelor USDA, se estimează că producția de carne de vită în 2025 va scădea cu 3,9% față de anul precedent. Pentru 2026, producția ar urma să scadă cu 1,8%, atingând cel mai scăzut nivel din 2016.
Deși s-a discutat despre o posibilă prelungire, ghidul confirmă în mod definitiv că termene...
"Piaţa agricolă internaţională se află într-o perioadă complexă, deoarece preţurile la cafe...
Volumul a fost cu 15,2% mai mare decât în iunie și a atins cel mai ridicat ...