Ungaria sacrifica peste 38.000 de rate din cauza focarelor de gripa aviara

Ungaria sacrifica peste 38.000 de rate din cauza focarelor de gripa aviara


Autoritatile sanitare ungare au anuntat ca au inceput sacrificarea a peste 38.000 de rate dupa descoperirea a doua focare de gripa aviara in provincia Bács-Kiskun, situata in partea de sud a Ungariei, transmite agentia EFE.

Potrivit Oficiului National de Securitate al Lantului Alimentar din Ungaria, focarele au fost identificate in doua ferme aflate la o distanta de 55 de kilometri una de cealalta si a fost confirmata acolo prezenta tulpinii H5N1 a gripei aviare.

 

In ultimele zile s-a observat la cele doua ferme scaderea numarului de oua depuse de pasari, concomitent cu o crestere numarului ratelor care au murit.

 

Conform legislatiei ungare, autoritatile au dispus crearea unor zone de securitate pe o raza de trei kilometri in jurul acelor ferme, plus alte zone de observatie mai largi. In aceste zone se aplica masuri menite sa impiedice deplasarile animalelor din ferme.

 

Pe de alta parte, oficiul mentionat a amintit ca pasarile migratoare reprezinta un risc pentru ferme si a dispus mentinerea pasarilor de ferma in spatii inchise in sapte din cele 19 provincii ale Ungariei.Poti fi interesat si de