Un mare retailer polonez intra pe piata din Romania

Un mare retailer polonez intra pe piata din Romania


Grupul portughez Jeronimo Martins se pregateste sa intre pe noi piete cu divizia sa poloneza Biedronka, una din noile piete potentiale fiind Romania, a declarat directorul grupului Jeronimo Martins, Pedro Soares dos Santos, transmite Reuters.

Jeronimo Martins detine cel mai mare retailer de produse alimentare din Polonia, Biedronka. "A venit momentul ca Biedronka sa mearga dincolo de granitele Poloniei. Tara unde am dori sa mergem este Romania... nu stiu daca acest lucru se va intampla in acest an sau anul viitor", a spus Soares dos Santos.

 

Daca acest lucru se va concretiza, Romania va deveni a patra tara unde va fi prezent grupul Jeronimo Martins, dupa Portugalia, Polonia si Columbia.

 

Gratie rezultatelor solide ale afacerilor din Polonia, Jeronimo Martins a raportat joi o crestere de 7,9% a profitului net in 2019 in timp ce profitul operational a depasit pentru prima data pragul de un miliard de euro. Anul trecut vanzarile realizate de Biedronka au crescut cu 8,8% in moneda locala, in pofida noilor reglementari care interzic supermarketurilor din Polonia sa isi deschida portile in unele zile de duminica.Poti fi interesat si de