Traditia intalneste tehnologia la producatorul de foie gras Feyel & Artzner. Compania optimizeaza productia cu sistemul ERP de la CSB-System

Traditia intalneste tehnologia la producatorul de foie gras Feyel & Artzner. Compania optimizeaza productia cu sistemul ERP de la CSB-System


Feyel & Artzner, avand sediul in Schiltigheim, in apropiere de Straßburg, este considerat unul dintre cei mai vechi producatori de foie gras din Franta. Compania fondata in 1811 si-a facut un renume datorita retetelor unice, transmise generatii la rand, si ofera o gama de produse considerabila. Printre acestea se numara beststellerul foie gras din ficat de gasca sau rata, precum si pateuri si terine. Cand vine vorba de tehnologie, compania traditionala mizeaza pe un sistem ERP cu solutie Business Intelligence integrata. 

Pentru a indeplini standardele de calitate ridicate, produsele inalt-calitative de la Feyel & Artzner necesita atentie constanta de-a lungul intregului proces de fabricatie. Produsele sunt supuse diverselor reglementari si cerinte nationale si internationale. Totodata trebuie maximizata eficienta in productie. Un sistem software cuprinzator este esential in acest sens, pentru a garanta monitorizarea si coordonarea necesara a fluxurilor de productie. Datorita CSB-System, Feyel & Artzner dispune de o solutie completa pentru managementul calitatii si optimizarea productiei. Aceasta solutie faciliteaza companiei accesul la indicatori esentiali si asigura planificarea eficienta si controale de calitate stricte.

   

Business Intelligence in timp real

CSB-System integreaza toate aspectele operationale ale firmei Feyel & Artzner intr-un sistem real unitar si acopera domeniile Achizitii, Gestionarea depozitului, Planificarea productiei, Controlul calitatii, Optimizarea retetelor si Marcarea pretului. Acest lucru simplifica planificarea, reduce costurile de depozitare si asigura furnizarea continua a materiilor prime. Standardizarea si optimizarea retetelor asigura produse si valori nutritionale constante.

 

Monitorizarea in timp real identifica si remediaza problemele imediat, garantand astfel siguranta si transparenta pentru o trasabilitate completa. In plus, aceasta ofera introspectii pretioase in datele companiei, facilitand deciziile rapide. Derularea electronica in sistem cu ajutorul Electronic Data Interchange (EDI), precum si al tehnologiei Phonemaster duce la rationalizarea proceselor de vanzari, precum si la imbunatatirea interactiunilor dintre client si furnizor.

 

Asigurati managementul calitatii si trasabilitatea

Managementul calitatii si Sistemul informational al laboratoarelor de la CSB-System garanteaza trasabilitatea si monitorizarea produselor inalt-calitative de-a lungul tuturor treptelor de productie. Sistemul asigura calitatea constanta a produselor, cu respectarea cerintelor de igiena stricte, de la controlul detaliat la intrarea marfii, controalele in proces si pana la controlul final. Acesta sustine de asemenea respectarea standardelor nationale si internationale.

 

Optimizarea productiei ca avantaj competitiv

Pastrarea competitivitatii reprezinta cheia succesului pe orice piata de desfacere. Una dintre provocarile pentru Feyel & Artzner consta in faptul ca productia specialitatilor necesita timp, iar pe de alta parte, comenzile clientilor trebuie indeplinite cat mai rapid posibil. 

 

Cu Planificarea productiei CSB, compania a reusit sa echilibreze perfect ambele aspecte. Sistemul suporta prognoze pe o perioada de 12 saptamani, propune cantitatile necesare tinand cont de campaniile promotionale si determina necesarul de materii prime pe baza defalcarilor listelor de repere. Se determina cantitatile de produs necesare, acestea fiind afisate ca propunere. In acest fel, compania traditionala poate preveni deficitele din productie, poate optimiza utilizarea utilajelor si a personalului, poate reduce costurile de depozitare si poate imbunatati eficienta generala.

 

cssb2

 

Partener de 20 de ani

Parteneriatul incheiat in 2003 intre CSB-System si Feyel & Artzner demonstreaza eficienta solutiilor integrate in comparatie cu solutiile insulare. Cu solutia ERP integrata de la CSB-System, Feyel & Artzner este in masura sa-si pastreze traditia veche de 200 de ani si sa stapaneasca complexitatea peisajului antreprenorial modern.

 

Date si fapte

- Fondata in 1811

- 80 de angajati

- Cifra de afaceri: 15 mil. € pe an

- 40 % din productie este destinata exportului

- CSB-System este in uz din 2003

- Sortiment de produse: pateuri si terine (proaspete, precoapte, conserve, crude si congelate)

- http://www.feyel-artzner.com

 

„Am cautat o solutie completa specifica bransei. CSB-System a inlocuit solutiile insulare, furnizandu-ne informatii sigure in timp real. In acest fel, putem lua deciziile corecte in orice moment si la timp“ - David Santoli, director IT la firma Feyel & Artzner

 

Componentele solutiei implementate

- ERP cu Achizitii, Gestionarea depozitului, Planificarea productiei, Controlul calitatii, Optimizarea retetelor, Etichetarea si Electronic Data Interchange (EDI)

- Beneficii principale pentru client

- Integrarea tuturor proceselor de productie, de la Achizitii si Gestionarea depozitului pana la Planificarea productiei si Suportul vanzarilor

- Datele companiei in timp real inlesnesc planificarea si scad costurile de depozitare

- Siguranta, transparenta si trasabilitate continua

- Managementul calitatii: toti pasii de productie...sub lupa

- Avantaj competitiv prin optimizarea productiei

 

Date contact CSB-System Romania SRL

Tel.: +40-368-446235 / Fax: +40-368-446236 / info.ro@csb.com / www.csb.com

 

Articol publicat in editia nr. 95 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de