Titlurile saptamanii din industria carnii


Cu sprijinul EuroMeatNews.com, va oferim saptamanal o trecere in revista a principalelor informatii la nivel mondial din industria carnii.

Importurile de carne de porc ale Chinei, mai mari in aprilie. Importurile de carne de porc din China au crescut cu 24% in aprilie fata de aceeasi luna a anului trecut, potrivit datelor vamale, potrivit Reuters. Volumele de carne de porc importate au ajuns la 136.517 tone.

 

Pesta porcina africana ajunge in Coreea de Nord. Primul focar de pesta porcina africana din Coreea de Nord a fost raportat pe 25 mai. 20 de porci au fost sacrificati intr-o ferma din apropierea frontierei chineze si 70 au fost gasiti morti, potrivit autoritatilor sud-coreene.

 

WEBOMATIC mizeaza pe noile aplicatii pentru optimizarea proceselor. Noul utilaj ST 60, prezentat de WEBOMATIC la IFFA a obtinut premiul Fleischerei Handwerk 2019 la categoria "Tehnologia ambalajelor", care este proiectat pentru volume medii de produstie si pungi de vid sub presiune. Modelul ST 60 a fost prezentat cu aparatul duoMAT 650 cu dubla camera si dispozitivul de umplere a sacului FKT 800, creand o linie de productie mica si completa pentru afacerile artizanale.

 

Preturile la carnea de porc in Franta sunt in continua crestere. Pretul la purcei a crescut 27-34%, urmat de pretul la scroafe abatorizate, mai mare cu 31%. Cresterea cererii de carne de porc din China determina cresterea preturilor la carnea de porc si in Germania, Spania si Belgia. Analistii sunt de parere ca preturile vor continua sa creasca in urmatorii 2 ani si vor atinge niveluri record.

 

Australia a exportat cu 14% mai multe bovine. In primele luni ale anului, exporturile de bovine ale Australiei au crescut cu 14% fata de aceeasi perioada a anului 2018, iar Indonezia este principala piata de desfacere. In acelasi timp, au crescut exporturile catre Vietnam si China, cu 8%, respectiv 41%, ajungand la 64.000 de capete livrate pe piata vietnameza si 39.000 de capete expediate in China.

 

JBS investeste 95 de milioane de dolari in extindere. JBS anunta ca va investi 95 de milioane de dolari pentru extinderea fabricii de carne de vita din Grand Island, Nebraska. Potrivit unei declaratii a companiei, banii vor fi folositi pentru a mari spatiul de productie, dar si pentru a moderniza unele dintre facilitatile existente. Proiectul urmeaza sa se finalizeze in doi ani.

 

Consortiul Jamon Serrano se concentreaza pe piata japoneza. Japonia este considerata o tara cu un potential ridicat pentru consumul de produse premium precum Jamon Serrano. "Scopul nostru este intotdeauna sa crestem imaginea calitatii suncii in afara Spaniei si sa mentinem relatiile institutionale la cel mai inalt nivel", a declarat Carlos del Hoyo, directorul de marketing si promovare al consortiului spaniol Jamon Serrano.

 

Pentru o oglinda completa a industriei carnii la nivel mondial, citeste euromeatnews.com.Poti fi interesat si de