Carnea de vita castiga teren pe piata mondiala

Carnea de vita castiga teren pe piata mondiala


Una dintre tendintele observate la nivel mondial este legata de cresterea cererii si a consumului de carne de vita, in detrimentul celorlalte tipuri de carne.

Iata cateva dintre subiectele prezentate saptamana aceasta de colegii de la euromeatnews.com.

 

Cel mai mare retailer din lume intra pe piata carnii de vita. Walmart deschide o unitate de prelucrare a carnii de vita Black Angus in Thomasville, Georgia. Produsele vor fi comercializate in 500 de magazine din reteaua Walmart.

 

JBS isi dubleaza productia de burger. Divizia de vita a companiei va incepe luna aceasta extinderea liniilor de productie a hamburgerului la fabrica din Campo Grande, Brazilia, cu o a doua linie. Sectorul de congelate are deja o capacitate de 2.000 de tone pe luna si este format in principal din burgeri si chiftele. In abatorul fabricii s-au sacrificat anul trecut in medie 1.800 de animale pe zi.

 

Gripa aviara se raspandeste in sud-estul Europei. De la inceputul anului, virusul influentei aviare inalt patogene a fost confirmat, mai intai in Polonia, apoi in Ungaria. Zeci de mii de pasari au fost deja sacrificate. La inceputul acestei saptamani, si intr-o ferma din Maramures, analizele de laborator au confirmat prezenta virusului.

 

Productia de carne de porc in Italia a scazut cu 12%. Cu toate acestea, in primele noua luni ale anului 2019, exporturile au crescut cu 3% pana la 200.000 de tone, din cauza cererii interne mai slabe, arata datele AHDB. Principalele piete pentru carne de porc italiene au fost Germania si Franta.

 

Consumul de carne de pasare va creste cu 15 milioane de tone in urmatorii 8 ani. Tarile in curs de dezvoltare vor sprijini productia si consumul de carne de pasare din intreaga lume, adaugand 21% in volum la nivelul consumului raportat in 2016. In urmatorii 8 ani, cererea de carne de pasare in aceste tari va ajunge la aproape 88 de milioane de tone pe an, un plus 15 milioane de tone fata de cifrele din 2016.

 

Danish Crown anunta ca a redus emisiile de CO2 pentru carnea de porc. Producatorul de porci Danish Crown au redus in medie emisiile de dioxid de carbon cu aproape 7% din 2016, iar obiectivul este sa reduca inca 4% pana la sfarsitul anului 2022. "Acesta este echivalentul amprentei de carbon produsa in 12.000 de gospodarii din Danemarca", informeaza compania Danish Crown intr-un comunicat de presa citat de euromeatnews.com.

 

Multivac prezinta la Interpack patru linii complet automatizate.  La evenimentul care va avea loc intre 7 si 13 mai, la Dusseldorf, in Germania, Multivac va veni cu patru linii de ambalare complet automatizate, dar va prezenta si concepte pentru producerea de solutii de ambalare durabile. De asemenea, vor fi prezentate si solutii pentru digitalizarea proceselor.



Poti fi interesat si de