Tendintele consumului de carne in Europa: unii renunta, altii mananca mai mult

Tendintele consumului de carne in Europa: unii renunta, altii mananca mai mult


Cele mai recente rapoarte arata mici variatii cu privire la volumul de carne consumata. In vreme ce unii renunta la carnea de porc in favoarea celei de vita sau de pui, altii cresc consumul. Iata cateva dintre datele prezentate saptamana aceasta de colegii de la euromeatnews.com.

Britanicii incep sa renunte la carnea de porc. Cel mai recent raport al Kantar arata o scadere a volumului de aproape 4% pe timpul verii. Peste 70% din carnea de porc produsa in Marea Britanie se consuma intern. Vanzarile au scazut in ceea ce priveste carnea de porc, dar au crescut la vita si miel.

 

Olandezii au crescut cu jumatate de kilogram consumul mediu de carne. In 2018, consumul pe cap de locuitor din Olanda a ajuns la 77 de kilograme, cu jumatate de kilogram peste cel inregistrat in 2016. Tendinta este inversata in comparatie cu anii precedenti, cand consumul de carne in Olanda a scazut cu aproape un kilogram pe an.

 

Consumul de porc din Spania inregistreaza o usoara crestere. Spaniolii au marit consumul de carne de porc in 2018, potrivit datelor publicate de Interporc. Cresterea este de 0,14% in volum si de 0,82% ca valoare. Consumul produselor procesate a crescut cu 3%. Spaniolii prefera Chorizo ​​si sunca presata, cele doua produse inregistrand o crestere 6,12%, respective 3,35%.

 

Coreea de Sud spera ca exporturile de carne de porc sa nu aiba de suferit. Oficialii de la Seul considera ca focarele de pesta porcina africana raportate in ultima saptamana nu vor avea un impact asupra exporturilor de carne de porc. Anul trecut, Coreea de Sud a exportat carne de porc catre trei destinatii, Hong Kong, Emiratele Arabe Unite si Thailanda.

 

Pe site-ul euromeatnews.com vei gasi zilnic cele mai noi informatii din industria carnii la nivel mondial.



Poti fi interesat si de