Tendintele consumului de carne in Europa: unii renunta, altii mananca mai mult
Vineri, 27 Septembrie 2019
Vineri, 27 Septembrie 2019
Britanicii incep sa renunte la carnea de porc. Cel mai recent raport al Kantar arata o scadere a volumului de aproape 4% pe timpul verii. Peste 70% din carnea de porc produsa in Marea Britanie se consuma intern. Vanzarile au scazut in ceea ce priveste carnea de porc, dar au crescut la vita si miel.
Olandezii au crescut cu jumatate de kilogram consumul mediu de carne. In 2018, consumul pe cap de locuitor din Olanda a ajuns la 77 de kilograme, cu jumatate de kilogram peste cel inregistrat in 2016. Tendinta este inversata in comparatie cu anii precedenti, cand consumul de carne in Olanda a scazut cu aproape un kilogram pe an.
Consumul de porc din Spania inregistreaza o usoara crestere. Spaniolii au marit consumul de carne de porc in 2018, potrivit datelor publicate de Interporc. Cresterea este de 0,14% in volum si de 0,82% ca valoare. Consumul produselor procesate a crescut cu 3%. Spaniolii prefera Chorizo ??si sunca presata, cele doua produse inregistrand o crestere 6,12%, respective 3,35%.
Coreea de Sud spera ca exporturile de carne de porc sa nu aiba de suferit. Oficialii de la Seul considera ca focarele de pesta porcina africana raportate in ultima saptamana nu vor avea un impact asupra exporturilor de carne de porc. Anul trecut, Coreea de Sud a exportat carne de porc catre trei destinatii, Hong Kong, Emiratele Arabe Unite si Thailanda.
Pe site-ul euromeatnews.com vei gasi zilnic cele mai noi informatii din industria carnii la nivel mondial.
Pre?ul c?rnii de porc a sc?zut dup? ce statele asiatice, inclusiv China, au interzis în sep...
Investitii permanente in reteaua de magazinele proprii Adina Craciunescu, Diana: Suma al...
Iata cateva dintre subiectele prezentate saptamana aceasta de colegii de la euromeatnews.com. &n...