Tazz va fi preluata de platforma finlandeza de comert Wolt

Tazz va fi preluata de platforma finlandeza de comert Wolt


Platforma de livrare Tazz a incheiat un contract privind achizitia partilor sale sociale de catre Wolt, o platforma de comert local de origine finlandeza cu operatiuni in 28 de tari.

Tranzactia este de asteptat sa se finalizeze in urmatoarele luni, dupa indeplinirea conditiilor obisnuite de inchidere si a obtinerii aprobarilor legale din partea autoritatilor relevante.

 

"Tazz s-a impus ca o platforma de incredere si indragita in Romania, cunoscuta pentru experienta sa locala si relatiile solide cu clientii si partenerii sai. Cunoasterea profunda a pietei pe care Tazz o are, alaturi de tehnologia si excelenta operationala Wolt, creeaza un potential urias de a imbunatati experienta clientilor si partenerilor din Romania. Suntem incantati de aceasta tranzactie si asteptam cu nerabdare calatoria care urmeaza", a declarat Miki Kuusi, CEO al Wolt si head of DoorDash International (compania americana ce detine Wolt).

 

Dupa finalizarea tranzactiei, planul este ca platforma Tazz sa fie integrata sub brandul si produsul Wolt, iar cele doua companii se angajeaza sa asigure o tranzitie usoara pentru clientii, angajatii si partenerii existenti ai Tazz.

 

"Tazz reprezinta o poveste de succes in antreprenoriatul romanesc si un business care a crescut incredibil de mult intr-un timp foarte scurt. Asta s-a datorat echipei foarte bune din spate si investitiei eMAG, fara de care nu am fi ajuns aici. Ca pas urmator, unirea fortelor cu Wolt reprezinta o oportunitate extraordinara. Wolt este cunoscut la nivel global pentru experienta de top oferita clientilor, dar si pentru abordarea cu adevarat locala. Prin acest parteneriat, ne putem imbunatati serviciile si putem oferi o valoare si mai mare atat clientilor, cat si partenerilor cu care lucram. Asteptam cu nerabdare acest nou capitol de dezvoltare accelerata si suntem foarte mandri de povestea frumoasa pe care am spus-o cu Tazz in Romania", a afirmat Alin Serban, CEO Tazz.

 

Tazz, parte a Grupului eMAG, opereaza in peste 35 de orase din Romania si are o echipa dedicata de 260 de persoane. In ultimii ani, platforma a crescut rapid, oferind o selectie puternica de restaurante, parteneri din zona de supermarket si retail, precum si comercianti locali.

 

Wolt este o platforma de comert local cu sediul in Helsinki. Compania dezvolta in permanenta o gama larga de tehnologii, de la solutii de logistica la software de retail si solutii financiare, precum si gestionarea propriilor magazine alimentare sub brandul Wolt Market. Wolt a fost fondata in 2014 si si-a unit fortele cu DoorDash in 2022. Impreuna, DoorDash si Wolt opereaza in prezent in peste 30 de tari, dintre care 28 sunt cu produsul si brandul Wolt.



Poti fi interesat si de