Tönnies cumpara operatiunile de carne de vita ale grupului Vion din Germania

Tönnies cumpara operatiunile de carne de vita ale grupului Vion din Germania


Vion Food Group a ajuns la un acord comercial cu grupul Tönnies, care preia majoritatea operatiunilor din business-ul cu carne de vita din Germania.

 

Tranzactia implica preluarea unor locatii Vion din Buchloe, Crailsheim (inclusiv carne de porc) si Waldkraiburg. Ar include, de asemenea, unitatea de dezosare Hilden, fabricile de procesare BestHides din Memmingen si Eching-Weixerau, precum si majoritatea activitatilor de asistenta centrala ale Vion din Germania. Vion Food Group isi va pastra actiunile de la unitatea de carne de vita Furth im Wald din sudul Germaniei si va continua sa sustina celelalte activitati din Germania.

 

Achizitia este supusa aprobarii autoritatilor de concurenta si este de asteptat sa se finalizeze in 2025.

 

Vion a anuntat in ianuarie ca isi revizuieste portofoliul de operatiuni din Germania, ca parte a strategiei grupului de a se concentra pe afacerile din Benelux.

 

„Aceasta tranzactie este un pas semnificativ in realinierea strategica a Vion. Am promis sa ne asiguram cei mai capabili parteneri pentru a asigura o dezvoltare prospera viitoare pentru afacerile ce vor fi cesionate si, de asemenea, am promis ca ne vom spori investitiile in afacerile pastrate. Acum facem inca un pas in indeplinirea angajamentelor noastre. Suntem increzatori ca Tönnies Group va oferi sprijinul si concentrarea necesare pentru cresterea continua si succesul business-ului”, explica CEO-ul Vion, Ronald Lotgerink.

 

Vion Food Group opereaza la nivel international in Germania, Belgia si Tarile de Jos, cu birouri in 16 tari si peste 11.000 de anagajati. Datele financiare pentru anul 2022 indica o cifra de afaceri de 5,3 miliarde de euro.



Poti fi interesat si de