Spania a dublat exportul de carne de porc in China
Joi, 16 Aprilie 2020

Joi, 16 Aprilie 2020
Spania are in prezent 57 de fabrici de procesare a carnii de porc autorizate sa exporte in China, conform datelor prezentate de Ministerul Agriculturii din aceasta tara. Cifra este dubla comparativ cu cea raportata in aprilie 2019 (28 de fabrici) si ajuta la consolidarea pozitiei Spaniei ca principal furnizor de carne de porc pe piata chineza. 8 noi fabrici spaniole au primit girul pentru exportul de carne de porc in China in prima saptamana a lunii aprilie, pana la sfarsitul anului fiind de asteptat ca si altele sa primeasca acces pe aceasta piata.
Incepand de anul trecut, Spania este principalul exportator mondial de carne si produse din carne de porc in China, inaintea Germaniei, Braziliei, Statelor Unite sau Danemarcei.
Principalele produse exportate sunt carnea de porc si organele care au reprezentat 55,3% din totalul exporturilor agricole din Spania catre China in 2019 (in 2018 au reprezentat 35,5% din total). Anul trecut, exporturile spaniole de porc in China s-au ridicat la 1,12 miliarde de euro, dublu fata de suma raportata in 2018. Pentru acest an, analistii se asteapta ca importurile de carne de porc din China sa ajunga la un volum total de 5 milioane de tone. Din ianuarie, China a acceptat sa reduca taxele impuse importurilor de carne de porc din SUA, pentru a diversifica furnizorii de carne de pe piata. Cu toate acestea, pandemia COVID-19 le creeaza probleme logistice exportatorilor de carne de porc din SUA in relatiile comerciale cu China.
Pentru 2026, este anticipată o scădere de 6,1% a importurilor de carne de vită față de anul prece...
Deși s-a discutat despre o posibilă prelungire, ghidul confirmă în mod definitiv că termene...
"Piaţa agricolă internaţională se află într-o perioadă complexă, deoarece preţurile la cafe...