Solutie inovatoare pe piata ambalajelor. Reduce drastic costurile cu deseurile

Solutie inovatoare pe piata ambalajelor. Reduce drastic costurile cu deseurile


Pentru companiile mari, o investitie pentru un material ce poate fi reciclat automat este mult mai eficienta decat una realizata pentru un material ce va ajunge in mod direct deseu.

Pentru ca in prezent, majoritatea sistemelor existente de sortare/reciclare nu poate indentifica materialele plastice negre, tot mai multi producatori din industria carnii au solicitat o solutie la aceasta problema. Astfel, alaturi de un colaborator, compania Duton Plast Omniform au venit cu o solutie inovatoarea pe piata ambalajelor ce poate reduce drastic costurile cu deseurile.

 

"Aceasta problema a aparut in ultimele cinci luni. In Europa, toata lumea incearca sa recicleze pentru ca ambalajele care nu sunt reciclabile, inclusiv hartia nu reprezinta o solutie sustenabila. Cei care vor sa-si reduca costurile, trebuie sa recicleze. Problema cea mai mare este ca liniile automate de selectare a plasticului identifica putine culori. Un exemplu in acest sens sunt materialele din plastic negru care, fara exceptie au ajuns sa fie distruse in loc sa fie reciclate. Acest lucru se intampla din cauza unui pigment pe baza de carbon care absoarbe in loc sa reflecte unda de identificare a utilajului. In urma cu aproximativ o luna alaturi de unul dintre colaboratorii nostri, un operator mare la nivel european ce ambaleaza carne am dezvoltat impreuna o solutie cu ajutorul careia aceste ambalaje negre sa fie identificate", a explicat pentru INDUSTRIA CARNII.RO, Horatiu Domniti, Account Manager Duton Plast Omniform.

 

Potrivit acestuia, implementand o astfel de solutie, o companie mare isi poate reduce costurile prin programul de reciclare a deseurilor cu pana la cateva sute de mii de euro pe an.

 

Numai anul acesta, Duton Plast Omniform a investit in tehnologie doar la Campulung suma de 2.500.000 de euro. Fabrica Omniform este specializata in personalizarea de ambalaje, containere cu pereti subtiri, tavi si blistere destinate industriei alimentare si nealimentare. Totodata, Omniform mai produce si o gama larga de containere standard.Poti fi interesat si de