Smithfield reia activitatea la abatorul din Timis, dupa retestarea COVID-19 a intregului personal

Smithfield reia activitatea la abatorul din Timis, dupa retestarea COVID-19 a intregului personal


Smithfield Romania anunta reluarea activitatii de productie in cadrul punctului de lucru - abator Freidorf, Timisoara.

Saptamana trecuta, intregul personal al abatorului a fost retestat, iar angajatii care au fost reconfirmati negativ isi vor relua treptat activitatea. Compania precizeaza ca majoritatea angajatilor confirmati pozitiv in urma testarilor sunt asimptomatici si raman sub supraveghere medicala.

 

Reducerea voluntara a activitatii de productie in abator, timp de o saptamana, se inscrie in pachetul de masuri luate pentru pastrarea sigurantei si sanatatii angajatilor, iar decizia a fost luata in concordanta cu recomandarile specialistilor in sanatate publica si ale medicilor epidemiologi.

 

“Compania trateaza cu toata responsabilitatea reluarea activitatii in mod secvential pe fluxul de productie, sub stricte masuri de siguranta sanitara. Inca de la debutul pandemiei cauzate de COVID-19, compania noastra a implementat o serie de masuri menite a-i proteja pe angajatii sai, urmand recomandarile autoritatilor la nivel national si European. In aceasta perioada de reducere a activitatii productive, compania a derulat, la nivel intern, masuri suplimentare de preventie, care au inclus igienizarea si dezinfectarea riguroasa a tuturor zonelor operationale din abator. Aceste actiuni vin in completarea protocoalelor de siguranta sanitara deja implementate si raman standardul in industria alimentara, in ceea ce priveste asigurarea unui mediu igienic si sanitar propice pastrarii sigurantei si calitatii alimentare”, au transmis reprezentantii Smithfield.

 

Compania subliniaza faptul ca pericolul nu a trecut, iar limitarea raspandirii COVID-19 ramane responsabilitatea fiecaruia dintre noi – la serviciu, dar si in timpul liber -  pentru pastrarea sanatatii proprii, a familiilor si a celor dragi, dar si a comunitatii unde traiesc si muncesc. Poti fi interesat si de