Sinteza principalelor informatii din industria carnii

Sinteza principalelor informatii din industria carnii


Cu ajutorul colegilor de la EuroMeatNews.com va prezentam un rezumat al celor mai importante informatii din piata de carne la nivel international.

Spania isi mareste productia de carne de porc cu 4%. Spania si-a marit productia de porci in primele doua luni ale anului 2019 cu 4% (+32.000 tone), in ciuda scaderii consumului intern si a exporturilor catre mai multe piete din UE. Potrivit lui Bethan Wilkins, analistul AHDB, o parte din volumul de carne de porc "este stocat, in asteptarea unor preturi mai mari in cursul anului". Cu toate acestea, exporturile au crescut cu 1% in primul trimestru al anului, pe masura ce cererea din China s-a intensificat.

 

Danish Crown adopta caserolele ecologice. Masura va fi implementata in urmatoarele saptamani. 55 de milioane de tavi pe care le foloseste anual Danish Crown si care insumeaza peste 1.000 de tone vor trebui inlocuite. Acestea vor deveni reutilizabile.

 

Efectivul de ovine din Australia a scazut cu aproape 7%. Este cel mai mare declin fata de anul 2008 din 2008, iar tendinta se observa si in Noua Zeelanda. Efectivul este de asteptat sa ajunga la 65,8 milioane de capete, potrivit unui raport emis de Meat and Livestock Australia (MLA). Declinul productiei a fost generat de seceta prelungita in majoritatea regiunilor.

 

Brazilia suspenda temporar exporturile de carne de vita catre China. Ministerul brazilian al Agriculturii a confirmat suspendarea temporara a exporturilor de carne de vita din Brazilia spre China, dupa aparitia in statul Mato Grosso a unui caz "atipic" de boala a vacii nebune (encefalopatie spongiforma bovina, ESB).

 

IPACK-IMA si-a ales un nou presedinte. Valerio Soli, de la Coesia Group, a fost numit de catre noul consiliu de administratie in functia de presedinte al companiei de administrare IPACK-IMA si MEAT-TECH. “Imi voi folosi experienta in organizarea proiectelor la care lucram pentru editiile din 2021 si in dezvoltarea de strategii durabile pentru viitor. Pietele evolueaza rapid si continuu ca raspuns la nevoile aparute, iar noi trebuie sa intelegem aceste tendinte si sa anticipam schimbarea”, este de parere Soli.

 

China acorda sprijin financiar crescatorilor de porci afectati de pesta porcina. China a cerut luni autoritatilor locale sa ofere sprijin financiar crescatorilor de porci, atat din gospodariile taranesti, cat si din marile ferme industriale, pentru a stabiliza productia, in conditiile in care pesta porcina africana a afectat semnificativ efectivele de porcine din statul Asiatic.

 

Pentru mai multe date va invitam sa accesati site-ul: www.euromeatnews.comPoti fi interesat si de