Selgros deschide o platforma logistica pentru produse proaspete si congelate

Selgros deschide o platforma logistica pentru produse proaspete si congelate


Selgros Cash & Carry Romania a deschis recent, in localitatea Chiajna, pe Centura Bucuresti, o platforma logistica de 10.000 mp, prin care isi va aproviziona magazinele cu toate produsele care au nevoie de temperatura controlata la depozitare: legume, fructe, delicatese, lactate, mezeluri, peste, produse congelate.

Noul hub logistic al Selgros va imbunatati eficienta lantului de aprovizionare si va asigura cele mai inalte standarde de calitate si prospetime ale produselor aflate la raft. Totodata, Selgros va putea sa isi diversifice gama de produse disponibile in magazinele sale, prin listarea producatorilor care nu au propria retea de distributie nationala.

 

“Asigurarea excelentei operationale este esentiala nu doar pentru dezvoltarea afacerii si eficientizarea proceselor, ci si pentru satisfactia clientilor - cel mai important atribut si standard de calitate in ceea ce ne priveste. Ghidati de aceasta viziune, dezvoltam parteneriate valoroase si durabile, care impartasesc valorile si convingerile noastre. Noua platforma logistica este un efort ambitios comun, care aduce maximum de beneficii consumatorilor si, totodata, ofera sprijin industriei HoReCa si producatorilor care nu au o retea proprie de distributie la nivel national. Este, de fapt, o decizie pe care am luat-o pentru si cu gandul la ei”, a declarat Robert Hellwagner, CEO Selgros Romania.

 

selgros 2_1

 

Selgros a ales platforma de depozitare la temperatura controlata ACT Cold Storage, dezvoltata in perioada 2003-2019 de Mega Company.

 

“Situat convenabil pe soseaua de centura Bucuresti, la cateva sute de metri de principala autostrada a Romaniei – A1, ACT Cold Storage este cel mai mare depozit de temperatura controlata din Romania. Cu temperaturi intre 0 ° C si -24 ° C, acesta poate stoca intreaga gama de produse de la peste proaspat pana la inghetata. Acestea sunt doar cateva dintre componentele si caracteristicile pe care parcul nostru le ofera si care au cantarit foarte mult in decizia de selectie a celei mai bune locatii de catre Selgros”, a declarat Marian Burlan, director general Mega Company.

 

Cele peste 50 de porti de incarcare permit un acces facil, iar spatiile de depozitare au o inaltime de 12 metri , fara coloane de sustinere la interior. Parcul logistic dispune de comunicatii securizate la distanta, permitand verificarea in mod constant a integritatii si conditiilor in care bunurile sunt stocate. 

 

Toate spatiile de depozitare utilizeaza lichid de racire ecologic si biodegradabil. Spre deosebire de alte facilitati, platforma recupereaza caldura generata de echipamentele de racire, pentru a incalzi substratul subteran. Datorita atentiei acordate mediului, ACT Cold Storage nu genereaza amprenta de carbon, gradul de eficienta energetica fiind foarte ridicat.

 

Pentru aceasta tranzactie, Selgros a fost consiliata de compania de consultanta imobiliara JLL care a ajuns astfel la aproximativ 500.000 mp de spatii de depozitare inchiriate in ultimii trei ani de marii retaileri din Romania, din care peste 150.000 mp de spatii de depozitare la temperatura controlata.

 

“ACT Cold Storage ofera cateva caracteristici unice pentru piata de logistica ceea ce il face cea mai buna solutie pentru nevoile clientului nostru. Noua locatie permite Selgros Cash&Carry sa integreze mai multi furnizori cu scopul final de a creste eficienta lantului de distributie, un deziderat al tuturor companiilor implicate in zona de retail. Experienta si backgroundul solid pe care il avem in lucrul cu marii retalieri din Romania, ne-a permis sa punem la aceeasi masa doi jucatori puternici si sa gasim cea mai buna solutie pentru amandoi”, a declarat Viorel Opait, Business Development Director JLL Romania, cel care a reprezentat interesele Selgros Cash&Carry in aceasta tranzactie.Poti fi interesat si de