Scandia Food este pe punctul de a prelua business-ul Carniprod

Scandia Food este pe punctul de a prelua business-ul Carniprod


Carniprod, unul dintre cei mai mari procesatori de carne de pe plan local, este pe cale de a fi achizitionat de Scandia Food, liderul pietei de conserve din Romania. Tranzactia se afla acum in analiza la Consiliul Concurentei.

Nicolae Ciuleac, directorul general al Carniprod, ne-a declarat ca Scandia Food si-a prezentat intentia de achizitie a companiei din Tulcea inca din luna mai a anului trecut.

 

“Suntem cinci asociati si am decis sa vindem deoarece conjunctura actuala nu mai ofera niciun imbold de a continua afacerile. Consumul de carne a scazut, iar preturile sunt foarte ridicate, oamenii nu mai au bani, iar toate se leaga. Oamenii cumpara mai putin, nu mai mult. Toate s-au scumpit - combustibil, energie, au crescut salariile etc. Eu nu vad sa se imbunatateasca lucrurile, pentru ca am sperat ca dupa pandemie sa-si revina consumul, dar nu s-a intamplat asa”, a spus Nicolae Ciuleac pentru Industria Carnii.ro.

 

In plus, potrivit omului de afaceri din Tulcea, rezultatele financiare obtinute la finalul lui 2022 nu au fost deloc bune. Cifra de afaceri a fost de aproximativ 16 milioane de euro anul trecut, iar pierderile s-au situat in jurul valorii de 200.000 de euro.

 

Scandia Food este unul dintre cele mai puternice business-uri din industria alimentara din Romania, are peste 1.000 de angajati si detine marcile Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Navodul Plin, Tapas, Rotina, Roua, Sunset Nuts,Yummy Snacks. La finalul anului 2021, Scandia Food a cumparat procesatorul de carne Agra’s din Alba Iulia.

 

Carniprod era cel mai mare complex zootehnic din judetul Tulcea in 2018, cand a fost afectat de pesta porcina africana. Pentru cei 48.000 de porci ucisi din cauza virusului, Carniprod a primit despagubiri in valoare de 27 milioane de lei.

Cu o retea de 30 de magazine proprii si o echipa de peste 300 de angajati, Carniprod vinde lunar 200 de tone de carne proaspata si tot atatea tone de preparate din carne.

 Poti fi interesat si de