Sapte unitati de procesare a carnii din Argentina au oprit temporar exporturile catre China

Sapte unitati de procesare a carnii din Argentina au oprit temporar exporturile catre China


Sapte unitati de procesare a carnii din Argentina au oprit temporar exporturile catre China, deoarece au inregistrat cazuri de COVID-19 in randul angajatilor lor, a informat o sursa de la Agentia de sanatate animala Senasa, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, transmite Reuters.

Trei din cele sapte unitati isi vor relua probabil livrarile spre statul asiatic in urmatoarele zile, precizeaza sursa.

 

China este principalul cumparator de carne de vita din Argentina. Anul trecut, tara din America de Sud a trimis in China 75% din totalul de 845.900 tone de carne de vita pe care le-a livrat pe plan global.

 

Ambele tari au fost de acord ca, in cazul in care se inregistreaza cazuri de COVID-19 in randul angajatilor unitatilor de procesare a carnii din Argentina, sa fie oprite transporturile pana cand Senasa si oficialii chinezi autorizeaza reluarea lor.

 

“Sunt sapte unitati suspendate temporar”, a declarat o sursa de la Senasa pentru Reuters.

 

China a intensificat controalele sanitare dupa gasirea unor urme de coronavirus in pui congelati importati din Brazilia si in esantioane de ambalaje pentru alimente din Ecuador.

 

Totusi, comparativ cu Brazilia si Ecuador, Argentina a inregistrat un numar semnificativ mai scazut de cazuri de COVID-19 din cauza masurilor de izolare severe.

 

Argentina, o tara cu 45 milioane de locuitori, a inregistrat pana in prezent 268.574 de cazuri de COVID-19, boala respiratorie provocata de noul coronavirus, si 5.246 decese.Poti fi interesat si de