Safir a oprit activitatea din abator, dupa ce 62 de angajati au fost depistati cu COVID-19

Safir a oprit activitatea din abator, dupa ce 62 de angajati au fost depistati cu COVID-19


Grupul de firme Safir a luat decizia de a suspenda activitatea abatorului de pasari pentru doua saptamani, dupa ce, in urma testarii in masa a angajatilor, 62 de persoane au fost depistate cu noul coronavirus.

Conducerea companiei sustine ca a luat aceasta masura pentru a creste siguranta la locul de munca si pentru a reduce nivelul de stres al angajatilor.

 

Toti salariatii confirmati cu COVID-19 sunt asimptomatici, acestia fiind trimisi in izolare la domiciliu.

 

“Testarea personalului de pe linia de productie a fost o masura din proprie initiativa, luata de conducerea firmei pentru protectia angajatilor, si a carui rezultat a determinat decizia de suspendare a activitatii de productie pentru doua saptamani. In aceasta perioada se va pastra legatura cu autoritatile pentru respectarea protocoalelor legale si cu personalul productiv in vederea monitorizarii starii de sanatate. Decizia de oprire a activitatii este una cu impact major asupra firmei dar s-a considerat necesara pentru cresterea sigurantei locului de munca si reducerea nivelului de stres al angajatilor. Au avut loc discutii cu reprezentantii salariatilor de pe fiecare zona de lucru si s-a decis de comun acord oprirea abatorizarii ca masura de siguranta pentru a reduce si elimina potentialele pericole si pentru a da posibilitatea fiecarui salariat la o perioada de recuperare si monitorizare. S-au analizat diferite solutii de continuare a activitatii, dar impactul asupra personalului a reprezentat argumentul decisiv care a condus la alegerea opririi abatorizarii in urmatoarele doua saptamani”, au transmis reprezentantii Safir.

 

Conducerea grupului de firme precizeaza ca a implementat inca de la inceputul pandemiei masurile stricte de protectie si distantare sociala concomitent cu masurile de igiena zilnice.

”La nivelul unitatilor de productie, si nu numai, incepand cu luna martie, s-au luat o serie de masuri specifice:

– tot personalul poarta masti de protectie si echipament specific

– spatiile sunt igienizate cu substante specifice si verificate

– la intrarea in fiecare unitate se monitorizeaza temperatura fiecarei persoane si se realizeaza controlul epidemiologic

– s-au limitat vizitele in cadrul unitatii iar accesul persoanelor din afara se face prin aplicarea protocolului de verificare epidemiologica

– pentru ca e dificil un control al activitatilor fiecarui angajat dupa ce paraseste unitatea, angajatii au fost instruiti inca de la inceputul pandemiei ce comportament sa adopte in afara programului

– in cadrul firmei se organizeaza traininguri saptamanale pentru cunoasterea si aplicarea setului de masuri de prevenire a raspandirii virusului la nivelul liniilor de productie.

 

In ceea ce priveste magazinele proprii Safir, acestea sunt permanent monitorizate si se dezinfecteaza cel putin o data pe ora suprafetele utilizate de personal si clienti (manere, cantar, tejghea, mobilier, casa marcat, POS si altele) pentru a preveni contaminarea”, se mai arata in comunicatul transmis de grupul de firme Safir.

 

Totodata, producatorul de carne de pasare asigura consumatorii ca toate produsele sale sunt sigure pentru consum.

 

”Dorim sa comunicam consumatorilor faptul ca produsele Safir sunt realizate in conditii de maxima igiena si siguranta alimentara, iar transmiterea virusului nu este posibila prin intermediul acestora. In ciuda amplorii pandemiei, pana in prezent nu s-a raportat transmiterea COVID-19 prin consumul de alimente. Astfel, dupa cum se mentioneaza de catre Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA)1 – nu exista nicio dovada care sa ateste ca produsele alimentare reprezinta un risc pentru sanatatea publica in ceea ce priveste COVID-19. Principalul mod de transmitere a COVID-19 este de la o persoana la alta, in principal prin stropii respiratorii, pe care persoanele infectate ii raspandesc atunci cand stranuta, tusesc sau expira. La Safir, procesul de productie automatizat limiteaza atingerea manuala a produselor, liniile de fabricatie moderna, automatizata reduc la minim atingerea alimentelor, datorita tehnologiei avansate care asigura un nivel superior de conditii de biosecuritate. Asemanator altor companii din Romania, care au inregistrat cazuri de COVID-19 si care isi desfasoara activitatea in conditii normale, Safir respecta prevederile legale privind masurile recomandate de catre autoritati si isi desfasoara activitatea in continuare pe toate celelalte linii de productie (preparate, furaj, faina proteica, ferme)”, au mai spus reprezentantii Safir.

 

Grupul de firme Safir are 600 de salariati, detine opt fabrici, iar abatorul de pasari are 250 de angajati.



Poti fi interesat si de