S-a redeschis Piata Progresul, singura piata in care poti plati cu cardul la taraba

S-a redeschis Piata Progresul, singura piata in care poti plati cu cardul la taraba


Piata Progresul, din Sectorul 4, s-a redeschis dupa doua luni in care a fost modernizata. 11 milioane de lei a reprezentat investitia primariei de sector.

Principalul motiv pentru care piata a trecut prin modernizari a fost necesitatea obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu. Conform primariei, a fost montat un sistem automatizat de ventilatie, compus dintr-o centrala de tratare a aerului, echipata cu filtre de aer, combinat cu un sistem de incalzire si racire, alcatuit din ventilo-convectoare si calorifere.

 

Totodata, a fost montat un sistem complet automatizat pentru detectia si stingerea incendiilor, compus din:

 

- centrala detectie echipata cu senzori de fum, lampi de semnalizare, sirene si butoane de panica.

- instalatie de splinklere, alimentate dintr-un rezervor de apa cu capacitatea de 5.000 litri, proiectata sa acopere suprafata totala a pietei (9.500 mp).

- instalatie de 11 hidranti complet echipati, alimentata din doua rezervoare de apa insumand 3.000 de litri.

- sistem de presurizare si desfumare, comandat de o centrala dotata cu 7 ventilatoare, clapete antifoc (montate pe un sistem complex de  tubulatura) si ferestre motorizate ce asigura ventilatia in camerele tehnice si casele de scara.

 

De asemenea, peretii au fost realizati din materiale ignifugate, rezistente la foc 90-120 de minute.

 

Noua piata agroalimentara gazduieste, la etaj, 142 de tarabe duble, destinate producatorilor de legume si fructe. Pentru a cumpara de aici poti folosi si cardul bancar, in premiera pentru o piata de legume din Bucuresti. Aproximativ 100 de comercianti isi desfasoara activitatea in Piata Progresul. Dintre acestia, 70% sunt producatori.

 

Parterul, care a fost gandit pentru a gazdui magazine alimentare, cofetarii si farmacii, nu a fost dat inca in folosinta. Tot la parter vor fi amenajate o zona de tip fast-food si una de promenada.

 

„Am creat la Piata Progresul un spatiu cu dotari moderne, incepand de la instalatiile de securitate la incendiu si terminand cu modul in care este proiectata si organizata aceasta piata. In aceste conditii, invit toti cetatenii din Bucuresti, ca incepand de maine, sa vina sa faca cumparaturile din Piata Progresul, unde ii asiguram ca vor gasi cele mai proaspete legume si fructe”,  a declarat sambata primarul Sectorului 4, Daniel Baluta.Poti fi interesat si de