S-a deschis Piata Sudului, cea mai moderna piata din Sectorul 4

S-a deschis Piata Sudului, cea mai moderna piata din Sectorul 4


Primaria Sectorului 4 din Bucuresti a inaugurat Piata Sudului, o investitie de 10 milioane de euro, aceasta avand instalatii de climatizare si autorizatie de securitate la incendiu.

De asemenea, in zona a fost amenajat un hectar de spatiu verde, dar si o parcare etajata de 300 de locuri.

Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a declarat marti, cu ocazia inaugurarii Pietei Sudului, ca aceasta are toate facilitatile de care oamenii au nevoie.

"Peste drum avem o parcare etajata, o premiera in Bucuresti, o parcare modulara pe structura metalica, cu o capacitate de aproximativ 300 de locuri. Sunt absolut toate facilitatile de care oamenii au nevoie si aici ma raportez la ceea ce inseamna aceasta cladire. Aceasta cladire are in primul rand autorizatie de securitate la incendiu, asta este cel mai important castig. Are din punct de vedere tehnologic absolut tot ceea ce este necesar pentru o cladire in anul 2020, vorbim de instalatii de climatizare si absolut tot ceea ce este normal desfasurarii unui comert civilizat", a afirmat primarul Sectorului 4.

 

piata 3

 

In noua piata sunt prezenti si foarte multi producatori romani de carne si preparate din carne, precum Cocorico, Peris, La Dragan, Ferma Baciu, Cris-Tim, Marisan, Nutricom, Malina, Carnsan Prod, Avicola Vasilati.

 

dragan  

 

carne piata_1

 

Daniel Baluta a mentionat ca pretul pentru tarabe este identic cu cel avut in urma cu un an si jumatate, atunci cand a inceput reabilitarea.

 

"Sunt doua categorii de elemente comerciale: pe de o parte avem tarabele, unde intr-o proportie de 80% sunt producatori, pentru ca asta a fost un alt scop pe care acest demers l-a avut, acela de a stimula intreprinzatorii din zonele limitrofe Bucurestiului si costurile pe care tarabele il au este identic cu cel pe care l-am avut in urma cu un an si jumatate cand a inceput reabilitarea. Celelalte spatii comerciale au fost atribuite o parte dintre ele - pentru ca mai sunt cateva care nu au fost inca atribuite - in urma unor licitatii. Evaluarea costului pe metru patrat fiind facuta de Deloitte, o entitate din Big Four. De exemplu, pentru corpurile din fata costul este de aproximativ 35 de euro pe metru patrat costul chirie pentru spatiile din fata, pentru o taraba este in jur de 20 de lei pe zi costul", a mai anuntat primarul Sectorului 4.

 

El a mai precizat ca au fost luate si masurile de protectie a oamenilor in contextul pandemiei de Covid-19, precizand ca sunt indeplinite toate conditiile medico-sanitare.Poti fi interesat si de