Romanii nu mai cumpara de la firme care nu sunt responsabile fata de mediu

Romanii nu mai cumpara de la firme care nu sunt responsabile fata de mediu


Un procent de 40% dintre consumatorii din Romania au renuntat deja sa cumpere produse si servicii de la companii despre care au descoperit ca nu sunt responsabile cu mediul, potrivit unui studiu realizat de Ipsos pentru ING Bank Romania.

Totodata, 60% dintre cei intervievati au raspuns ca ar renunta sa cumpere produse si servicii de la companii care nu demonstreaza responsabilitate fata de mediul inconjurator si fata societate, se mentioneaza in comunicatul ING.

 

De asemenea, opt din zece romani considera ca actiunile lor pot avea un impact pozitiv asupra mediului si a societatii, iar 42% din cei intervievati spun ca in ultimul an au observat o preocupare crescuta fata de mediu in randul prietenilor sau al familiei.

 

Conform ING Bank Romania, 45% dintre romani au sustinut ca sustenabilitatea produselor si impactul asupra mediului le influenteaza mai mult deciziile de cumparare fata de anii trecuti.

 

Astfel, peste jumatate din respondenti au precizat ca ar plati un pret mai mare pentru un produs mai durabil daca ar sti ca poate fi reciclat aproape cu totul, iar 49% au mentionat ca ar plati mai mult pentru un produs daca il achizitioneaza de la o companie responsabila social.

 

Aproape doi din trei romani ar recicla si repara produsele pe care le detin, potrivit comunicatului.

 

Potrivit studiului ING, doua treimi din romani sunt de parere ca planurile de redresare economica trebuie sa se concentreze pe accelerarea tranzitiei catre o amprenta scazuta de carbon, iar 74% spun ca vor sa vada mai multe reglementari din partea autoritatilor pentru sustinerea sectoarelor de energie verde, cum ar fi cele eoliene offshore.

 

Totodata, 72% dintre respondenti considera ca autoritatile ar trebui sa impuna conditii companiilor care primesc sprijin financiar, astfel incat acest sprijin sa contribuie la atingerea obiectivelor privind schimbarile climatice, se precizeaza in comunicatul ING Bank Romania.

 Poti fi interesat si de