Ralf van de Beek: Sectorul agricol al României are un potenţial imens

Ralf van de Beek: Sectorul agricol al României are un potenţial imens


Sectorul agricol al României are un potenţial imens, ţara fiind bine poziţionată pentru a fi lider în producţia alimentară durabilă, a afirmat, joi, Ralf van de Beek, director pentru agribusiness internaţional şi securitate alimentară în Ministerul Agriculturii, Pescuitului, Securităţii Alimentare şi Naturii din Ţările de Jos.

"Sectorul agricol al României are un potenţial imens. Cu solul său bogat, climatul divers şi tradiţiile agricole puternice, România este bine poziţionată pentru a fi lider în producţia alimentară durabilă. Acest lucru face din România nu doar un producător agricol important în Europa, ci şi un partener valoros pentru noi în dezvoltarea unor sisteme alimentare rezistente şi inovatoare pentru viitor", a spus specialistul olandez, la evenimentul "Ziua Olandei @ Indagra".

 

Potrivit acestuia, un sector agricol prosper depinde foarte mult de "o forţă de muncă calificată şi inovatoare şi de fermieri antreprenori".

 

"Ei sunt cei care fac lanţurile valorice agricole să funcţioneze, stimulează inovaţia şi îmbunătăţesc productivitatea, rezilienţa şi sustenabilitatea. Şi, nu în ultimul rând, aduc gust de înaltă calitate şi alimente sigure pe mesele noastre", a arătat Ralf van de Beek.

 

Acesta a subliniat că este "o adevărată onoare" să conducă misiunea comercială în România, formată din 19 participanţi din Ţările de Jos, reprezentând 15 companii şi organizaţii olandeze.

 

"Obiectivul nostru este de a explora şi de a consolida legăturile dintre România şi Ţările de Jos pentru a promova sisteme agroalimentare rezistente, care pot prospera în mijlocul provocărilor unei Europe în schimbare şi într-o lume turbulentă", a subliniat oaspetele olandez.

 

Ralf van de Beek a mai spus că la ministerul de resort din Ţările de Jos sunt urmărite mai multe obiective strâns legate între ele.

 

"Urmărim să oferim o perspectivă pe termen lung pentru sectoarele agricol, piscicol şi horticol, să sprijinim securitatea alimentară globală în contextul schimbărilor climatice şi conservarea, restaurarea şi utilizarea durabilă a biodiversităţii la nivel mondial. Aceste obiective ne ghidează acţiunile şi contribuie la creşterea rezilienţei sistemului agroalimentar în viitor", a explicat van de Beek.

 

El a precizat că abordarea olandeză se bazează pe un parteneriat public-privat puternic, "aşa-numita abordare a Diamantului Olandez".

 

"Este o abordare cu parteneri multipli, care implică guvernul, întreprinderile, cercetătorii şi societatea civilă şi tot mai multe instituţii financiare, pentru că, să fim sinceri, avem nevoie de bani, iar guvernele singure nu pot oferi asta", a încheiat directorul olandez.



Poti fi interesat si de