Romania va putea exporta produse lactate si piscicole pe piata din China

Romania va putea exporta produse lactate si piscicole pe piata din China


Romania va putea exporta produse lactate si produse piscicole pe piata din China, doua protocoale in acest sens fiind semnate marti, la Beijing, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

"Doua protocoale semnate astazi la Beijing vor face posibile exporturile de produse lactate si produse piscicole din Romania pentru piata chineza. O delegatie din tara noastra se afla intre 30 iunie si 4 iulie in capitala Chinei pentru a extinde parteneriatul de cooperare economica intre cele doua state", se arata intr-un comunicat al institutiei.

 

Presedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, a semnat Protocolul pentru produse lactate exportate din Romania in Republica Populara Chineza si Protocolul privind inspectia, carantina si cerintele sanitare produselor acvatice salbatice destinate exportului din Romania in Republica Populara Chineza.

 

Anul acesta se marcheaza implinirea a 75 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice si a semnarii Declaratiei Comune pentru stabilirea parteneriatului amplu de prietenie si cooperare dintre cele doua state, a anuntat ANSVSA.

 

In perioada 21-22 aprilie, seful ANSVSA a primit o delegatie din Republica Populara Chineza, formata din reprezentanti ai Administratiei Generale a Vamilor, condusa de vice-ministrul Lyu Weihong.

 

"Vice-ministrul Lyu Weihong, pe parcursul vizitei sale in Romania, a avut discutii, pe langa tema principala a cooperarii dintre cele doua state in domeniul vamal, si pe marginea unor subiecte legate de procedurile sanitare si fitosanitare, respectiv a accesului pe piata al produselor agricole. In acest context, in data de 21 aprilie, presedintele ANSVSA a insotit delegatia chineza intr-o vizita la o ferma de bovine si o unitate de procesare a laptelui din judetul Prahova. Cu acest prilej, Alexandru Bociu a primit invitatia, din partea doamnei vice-ministru Lyu Weihong, de a vizita Administratia Generala a Vamilor de la Beijing si de a continua discutiile", se mai arata in comunicatul citat.



Poti fi interesat si de