Romania deschide seria targurilor internationale din 2022 cu Alimentaria

Romania deschide seria targurilor internationale din 2022 cu Alimentaria


Alimentaria se desfasoara in perioada 4- 7 aprilie, la Barcelona, si este primul eveniment mondial al sectorului agroalimentar la care Romania va participa cu pavilion national in anul 2022.

Participarea Romaniei la acest eveniment a devenit una de traditie, astfel ca anul acesta vor fi prezenti 32 de producatori din domeniul industriei agroalimentare care vor expune pe o suprafata de 344 mp (3 standuri in 2 hale tematice). Targul are loc in cadrul complexului expozitional Fira de Barcelona (Gran Via Venue).

 

Romania promoveaza  la acest eveniment produse din sectoarele de carne, panificatie, patiserie si dulciuri, ceaiuri, condimente, vinuri si uleiuri vegetale.

 

“Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc – APAR  isi propune ca impreuna cu toate firmele romanesti reunite la acest eveniment, sa promoveze cu succes alimentele si brandurile romanesti si nu in ultimul rand sa stabileasca relatiile de business pe piata din Spania si nu numai. Dupao pauza de 2 ani de la participarea cu pavilion national, misiunea expozantilor din Romania la acest eveniment este extrem de importanta pentru a putea reda increderea partenerilor straini in Romania”, se arata in comunicatul transmis de APAR.

 

Firmele participante in calitate de expozant la aceasta editie vor fi Agrosemcu, All Nuts, Apicola Costache, Apisrom, Artesans del Sucre, Avicola Lumina, Boromir Ind, Certinvest, Contec Foods, Daiconi Minis, Ecotravio, Eurolivestock & Meat Group, Fox Com Serv, Grande Dolceria, Kalpo, Lactate Somesene, LTA Mondial, Mariflor Prodcom, MIB Prodcom, Moldovan Carmangerie, Monceanu Inocasings, Mopan Suceava, Mudan Gadal, Natural, Optimeat, Passage Food, Plastica, Prutul, Regiu Plant, Rom Honey Group, Salbac si Tual Fast Chance 98.

 

Evenimentul nu ar fi putut avea loc fara suportul Programului Pentru Promovarea Exportului – PPE, instrument finantat de Ministerului Antreprenoriatului si Turismului (MAT) APAR reprezinta interesele a 144 de producatori care activeaza in industria alimentara romaneasca si a caror cifra de afaceri (2,5 mld. Euro) reprezinta peste 26% din totalul sectorului alimentar romanesc, conform datelor INS.Poti fi interesat si de