Restaurantele au livrat 1.250 de mese calde pe zi, prin programul “Masa Bunatatii”

Restaurantele au livrat 1.250 de mese calde pe zi, prin programul “Masa Bunatatii”


Circa 1.250 de mese calde pe zi au fost livrate personalului medical din prima linie si persoanelor fara adapost, timp de 30 de zile, de catre 16 restaurante din Bucuresti, Deva, Brasov si Drobeta-Turnu Severin, in cadrul programului “Masa Bunatatii“, initiat de Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA).

Potrivit unui comunicat, Philip Morris Romania a fost prima companie care s-a alaturat initiativei HORA, impreuna cu comunitatea de utilizatori IQOS si cu partenerii din retail. In total, sprijinul financiar oferit de companie pentru "Masa Bunatatii" s-a ridicat la 250.000 de euro.

 

Astfel, companiile au sponsorizat HORA, care, la randul sau, a directionat fondurile catre 16 restaurante partenere. Ulterior, acestea au pregatit si livrat 1.250 de mese calde zilnic catre persoanele care aveau nevoie - personalul medical care lupta cu virusul in spitale si pe ambulante, dar si persoanele defavorizate care se confrunta in fiecare zi cu lipsa hranei si a unor conditii decente de igiena si trai.

 

"Industria HoReCa a fost unul dintre sectoarele cel mai puternic afectate de criza provocata de pandemie. Prin initiativa «Masa Bunatatii», HORA Romania si companiile partenere au dorit sa ofere o mana de ajutor acestui sector. Astfel, peste 200 de persoane - chelneri, ospatari, bucatari, manageri - din 16 restaurante partenere au putut sa-si reia sau continue activitatea si sa pregateasca si sa livreze mesele calde celor care aveau mai mare nevoie de ele. Restaurantele partenere sunt membre HORA, iar selectia lor s-a realizat pe baza unor criterii stabilite de organizatie pentru a asigura cele mai bune conditii de pregatire si livrare a meselor: Loft, City Grill, Jerry”s Pizza, Trickshot, Kripton Delivery (Drobeta-Turnu Severin), Conacul Archia (Deva), Better Brands (produse Subway), Trattoria Paradis, l”Ladrino, Calif, La Mama, Zexe, Red Angus, Kane Group, Reina Events, Cofetaria Bombo (Brasov)", se mentioneaza in comunicat.

 

HORA - Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania este autoritatea reprezentativa a industriei ospitalitatii romanesti, avand misiunea de a sustine si de a promova interesele si valorile comune ale membrilor sai pe plan national si international. Organizatia numara peste 100 de membri si isi propune sa redefineasca industria ospitalitatii romanesti pe coordonatele etice, economice si culturale pe care le merita.Poti fi interesat si de