Restaurantele au inregistrat pierderi de 1,5 miliarde de euro

Restaurantele au inregistrat pierderi de 1,5 miliarde de euro


Prelungirea starii de alerta ar insemna si amanarea redeschiderii restaurantelor, in conditiile in care deja inregistreaza pierderi uriase. Dragos Petrescu, presedintele patronatului HORA, vede in redeschidere sansa la supravietuire.

„Acum suntem la o cifra de afaceri de aproximativ 7% fata de ce eram anul trecut. Este, intr-un cuvant, dezastruos. Noi ne dorim foarte mult sa deschidem pentru ca oamenii nostri nu mai pot sta acasa din punct de vedere psihic, in primul rand, si din punct de vedere financiar, in al doilea rand, pentru ca nu pot trai din somajul tehnic. Trebuie sa platim chirii, curent electric, foarte multe costuri. Costuri, care nu s-au oprit. In cel mai bun caz, s-au amanat, dar ele exista si cineva va trebui sa le plateasca si acel cineva suntem noi”, explica Radu Dumitrescu, patronul unui restaurant, citat de Mediafax.

 

„Vanzarile sunt cu mult sub cele inregistrate anul trecut. Sunt intre 10-15% din capacitate. Deci nu poate sustine industria. Preconizam ca, in acest an, industria va fi la jumatate. Vor fi pierderi in vanzari de 1,5 mld. de euro numai pe zona de restaurante. Circa 30% nu vor putea nu vor putea redeschide vreodata. Nu dorim sa mai stam cu mana intinsa la Guvernul Romaniei. Multumim pentru ajutor, a fost binevenit, dar vrem sa fim lasati sa ne facem treaba”, spune Dragos Petrescu, presedinte HORA.



Poti fi interesat si de