Proiectantul de instalatii frigorifice, un factor determinant in reducerea costurilor

Proiectantul de instalatii frigorifice, un factor determinant in reducerea costurilor


Frigo Consult Tehnic AB este o companie independenta ce si-a concentrat activitatea in furnizarea de servicii complete de proiectare si consultanta in tehnologia instalatiilor frigorifice si aer conditionat. Avand o experienta de peste 20 ani in domeniu, cu o echipa importanta de profesionisti, aceasta poate oferi solutii cu privire la toate sectoarele din domeniul frigului, pornind de la concepte de realizare la solutionarea diverselor probleme.

Principalele aspecte vizate de specialistii Frigo Consult Tehnic AB sunt depistarea defectiunilor, veri ficarea si optimizarea sistemelor existente si a celor nou construite, proiectarea sau dezvoltarea proceselor si echipamentelor avansate pentru segmentul frigorific.

 

Rolul principal al consultantului este sa ofere cel mai eficient sistem de racire tinand cont de investitie, performanta, siguranta, eficienta energetica, impactul asupra mediului inconjurator, durabilitate, capacitatea de adaptare la nevoi ulterioare, si, nu in ultimul rand, costurile de intretinere.

 

„In primul rand, asa cum se procedeaza si in cazul constructiei unei case, orice proiect trebuie sa fie conceput conform necesitatilor dumneavoastra, personalizat, astfel incat sa asiguram eficienta, durabilitate, intretinere usoara, feza bilitate si un impact asupra mediului cat mai scazut“, ne-a declarat Adrian Balaoi, CEO Frigo Consult Tehnic AB.

 

Un alt aspect foarte important il constituie bugetul. Tendinta generala, in lipsa opiniei specialistului in domeniu, este de a achizitiona piese la un pret ridicat, deoarece consideram ca acestea sunt cele mai calitative, dar achizitiile la pret mare pot fi inselatoare, iar bugetul dumneavoastra poate avea foarte mult de suferit, sau achizitii la un pret scazut si in marea majoritate a cazurilor ce este ieftin nu este si de calitate.

 

Contractarea unui consultant aduce cu sine micsorarea costurilor de realizare a sistemului de racire, in acelasi timp cu marirea parametrilor de performanta.

 

Un consultant va permite sa realizati, inca de la inceput, un buget pentru sistemul care sa se muleze cel mai bine pe nevoile dumneavoastra, decat sa asteptati cu teama sa aflati pretul urmatoarei piese necesare. Acesta va ajuta la reducerea costurilor energiei electrice pe termen lung, intrucat sistemul dumneavoastra poate fi construit astfel incat sa ruleze eficient din punct de vedere energetic”, completeaza specialistul Frigo Consult Tehnic AB.

 

La realizarea unei investitii in cazul unei greseli de executie sau a oricarei urgente, veti avea in consultant o persoana gata sa intervina si sa va scuteasca de pierderea de timp pretios, la doar un telefon distanta. Firmele de consultanta aduc si simplitate in realizarea sistemelor pentru varii proiecte precum cele comerciale, din domeniul ospitalitatii, sau chiar si din domeniul sanatatii.

 

Prin contractarea unui consultant nu doar veti avea un sistem personalizat, eficient si usor de intretinut, acesta va fi si incadrat in parametrii de siguranta, astfel incat – atat pe durata montarii sistemului, dar si ulterior –, va puteti asigura ca nu veti avea parte de incalcari ale regulilor de siguranta.

 

Trebuie sa aveti in vedere faptul ca durabilitatea crescuta a unui sistem frigoific are la baza analiza financiara, facuta de catre consultant, a intregului ciclu de viata al acestuia.

 

Sistemele frigorifice pot crea, in timp, probleme ce pot evitate inca de la inceput, precum racirea insuficienta, un flux prost al aerului, umiditate crescuta sau poluare, zgomot deranjant.

 

Insistam pe ideea „inca de la inceput” deoarece contractarea unui consultant trebuie sa fie primul pas in realizarea unui sistem frigorific, pentru a beneficia de toate avantajele pe care un specialist le poate garanta pentru realizarea cu succes a oricarei investitii. Aducerea unui consultant in proiect atunci cand lucrurile nu se desfasoara conform ideii dumneavoastra sau atunci cand bugetul a fost deja cu mult depasit anuleaza toate beneficiile enumerate.

 

„In ultimii ani ani s-a introdus tot mai des conceptul «design & build». Sunt contactate firme de montaj instalatii, se ofera planul unei cladiri, se cer parametrii doriti si se face competitia cine ofera cel mai bun pret. Rezultatul este ca in fiecare an am comenzi pentru ca instalatiile contractate nu realizeaza parametrii ceruti, consum exagerat de energie electrica in comparatie cu alte instalatii similare. Un proiect costa maxim 1% din valoarea unei investitii, dar poate ajuta la economii de zeci de ori mai mari”, subliniaza Adrian Balaoi.

 

La fel cand fundatia unei case este realizata fara indicatiile unui arhitect, care ia in considerare toti factorii si face calcule pe baza acestora, si ne dam seama cand nu poate fi construit un al doilea etaj al casei, asa poate fi si in cazul unui sistem frigorific.

 

Repararea unor greseli poate face ca proiectul dumneavoastra sa depaseasca semnificativ bugetul stabilit, iar sistemul sa nu se incadreze cu exactitate in parametrii necesari pentru a indeplini cerintele dumneavoastra.

 

Specialisti fara rival

FRIGO Consult Tehnic AB reprezinta o echipa de specialisti in domeniul frigului, designeri independenti, care furnizeaza servicii de proiectare, management de proiect si consultanta. Acest lucru se traduce prin realizarea unui proiect mai bun, complet integrat, cu avantajele adaugate de comunicare imbunatatita, viteza si costuri reduse.

 

Suntem specialisti in industria alimentara si in temperatura controlata. Serviciile noastre variaza de la realizarea studiilor de fezabilitate / conceptul initial pana la proiectarea, licitarea si gestionarea proiectelor. Proiectele realizate in UK, Turcia, Egipt, Macedonia, Republica Moldova completeaza pe cele realizate acasa. Colaborarea cu asociatiile profesionale internationale asigura permanent o imbunatatire permanenta a cunostintelor tehnice din domeniu.

 

Frigo Consult Tehnic AB este o companie pe deplin independenta si nu este afiliata nici contractantilor, nici furnizorilor de echipamente. Nu oferim „specificatii de performanta” ambigue. Oferim solutii inovatoare specifice proiectului, care indeplinesc cerintele dumneavoastra individuale. In editiile viitoare ale revistei vom prezenta solutii de imbunatatire a performantelor instalatiilor frigorifice.

 

Articol scris de Frigo Consult Tehnic ABPoti fi interesat si de