Produse romanesti de top, promovate la Saptamana Verde de la Berlin

Produse romanesti de top, promovate la Saptamana Verde de la Berlin


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va participa, in perioada 17-26 ianuarie, la expozitia internationala Saptamana verde de la Berlin, cu un stand de informare privind politicile aplicate in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, se arata intr-un comunicat al institutiei.

La stand, reprezentantii MADR vor promova produse inregistrate pe scheme de calitate europene sau in curs de inregistrare, respectiv Magiun de prune Topoloveni - (produs cu Indicatie Geografica Protejata - IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibanesti (produs cu Denumire de Origine Protejata - DOP), Novac afumat din Tara Barsei (IGP), Scrumbie de Dunare afumata (IGP), Carnati de Plescoi (IGP), Telemea de Sibiu (IGP), Cascaval de Saveni (IGP), Salata cu icre de stiuca de Tulcea (IGP), Salata traditionala cu icre de crap (specialitate traditionala garantata - STG), Placinta dobrogeana (IGP), precum si produse inregistrate pe scheme de calitate nationale.

 

Printre produsele romanesti ce vor fi expuse la editia 2020 a expozitiei Saptamana Verde se vor mai gasi sloi/tocan de oaie, pastrama de oaie, babic, ghiudem, branza de burduf in coaja de brad si in membrana, batog de crap argintiu si de somn, pastrama de crap argintiu si de somn, sardelute, scrumbie marinata, zacusca cu peste si diferite sortimente de siropuri, gemuri sau dulceturi de fructe din fructe, produse de panificatie si patiserie (cozonaci, placinta cu dovleac, placinta cu branza etc.), mere de Voinesti.

 

In ceea ce priveste bauturile alcoolice, in cadrul standului romanesc vor fi disponibile pentru degustare palinca, tuica si vin alb si rosu.

 

Totodata, in cadrul expozitiei de la Berlin vor fi promovate obiective turistice, obiceiuri si datini din judete precum Bacau, Caras-Severin, Cluj, Hunedoara, Mures, Neamt, Salaj, Sibiu, Suceava, Tulcea.

 

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, si secretarul de stat din MADR, Aurel Simion, vor participa la deschiderea oficiala a expozitiei.

 

De asemenea, ministrul Agriculturii va participa, vineri, la Berlin, la Conferinta “Viitorul productiei globale de carne de porc sub amenintarea pestei porcine africane”, organizata de Comisia Europeana.Poti fi interesat si de