Produse expirate si insecte moarte in doua magazine Mega Image. S-au dat amenzi de 35.000 de lei

Produse expirate si insecte moarte in doua magazine Mega Image. S-au dat amenzi de 35.000 de lei


Doua magazine din reteaua retailerului Mega Image, aflate in Branesti, judetul Ilfov, au fost sanctionate cu amenzi de 35.000 de lei pentru abateri de la legislatia in domeniu si oprirea temporara a activitatii pana la remedierea deficientelor.

'In urma unei sesizari sosite de la consumatori referitoare la conditiile in care se desfasoara activitatea comerciala in doua magazine Mega Image, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a realizat, pe 01.02.2022, o actiune de control - coordonata de vicepresedintele ANPC Mihai Culeafa - la cele doua puncte de lucru ale operatorului economic, aflate in Branesti, judetul Ilfov. Comisarii ANPC au constatat, in urma verificarilor, abateri de la legislatia in domeniu, care au condus la aplicarea unor amenzi contraventionale in valoare de 35.000 lei', se mentioneaza intr-un comunicat al ANPC.

 

De asemenea, comisarii au decis oprirea temporara a prestarii de servicii pana la remedierea deficientelor si au oprit definitiv de la comercializare o cantitate de circa 420 de kilograme de produse alimentare in valoare de aproximativ 6.000 lei, fiind propusa sanctiunea complementara de inchidere temporara a unitatii, pe o durata de cel mult 6 luni, pentru unul dintre cele doua magazine.

 

Printre neregulile constatate in timpul controlului au fost: expunerea spre comercializare a unor sortimente de produse ambalate, in vitrine frigorifice care, in zona ventilatoarelor, prezentau insecte moarte, rugina, acumulari in strat grosier de grasimi, resturi menajere si praf, comercializarea de legume si fructe cu vizibile modificari organoleptice, comercializarea de produse alimentare proaspete, ambalate, refrigerate, cu aspect bombat, ceea ce denota o alterare a produsului.

 

Totodata, in unitatile controlate se comercializa paine vrac, ambalata in unitate, fara eticheta, la raionul de rotiserie se utilizau gratare care prezentau un strat gros de arsura si grasimi, spatiul fiind neigienizat, prezentand grasime, resturi alimentare in procent ridicat, in timp ce la raionul de patiserie, unele rafturi din lemn aveau cu grad de uzura avansat.

 

Potrivit sursei citate, toate vitrinele cu produse alimentare, frigiderele cu bauturi racoritoare din magazin prezentau un grad avansat de uzura, rafturi depreciate, cu zone rupte si cu strat grosier de grasimi, resturi alimentare si praf.

 

Nu in ultimul rand, in magazinele Mega Image controlate se comercializau produse congelate, ambalate cu procent ridicat de gheata, produse in afara termenului de valabilitate sau fara traducerea in limba romana a elementelor de identificare pe etichete sau fara a avea afisat pretul la locul de comercializare, iar o parte din pavimentul magazinului prezinta zone depreciate, rupte, un grad avansat de uzura si un strat grosier, imbacsit cu praf si grasime.

 

'Inainte de orice sunt ilfovean. Am primit pe numarul meu de telefon informatii si imagini cu privire la activitatea unui magazin apartinand lantului Mega Image din judet. Filmarile si pozele m-au cutremurat si, imediat, in dimineata urmatoare, am coordonat actiunea de control desfasurata la respectivul spatiu comercial. Nu-mi vine nici acum sa cred ca pot exista inca astfel de situatii. Dupa toate actiunile desfasurate de aceasta autoritate. Transmit tuturor consumatorilor si mai ales celor din Ilfov, care cu siguranta stiu sa-mi transmita direct mesajele, ca voi fi personal prezent la actiunile de control din acest judet', a declarat Mihai Culeafa, vicepresedinte ANPC.

 

Saptamana trecuta, comisarii ANPC au sanctionat cu o amenda de 15.000 de lei un alt magazin din reteaua Mega Image (strada Petre Ispirescu, Nr. 86) pentru deficiente in ceea ce priveste comercializarea produselor alimentare.Poti fi interesat si de