Produse din carne de Mangalita, la primul magazin de stat deschis la Sibiu

Produse din carne de Mangalita, la primul magazin de stat deschis la Sibiu


Produse de calitate aduse direct de la producatorii locali, cu atestate si analize la zi. Este oferta primului magazin de stat al Casei de Comert Agroalimentar Unirea.

Magazinul poarta denumirea de "Branzarie", insa pe langa produsele din lapte de vaca, de oaie si de capra mai pot fi cumparate si produse din carne de Mangalita.

 

Deoacamdata doar sase producatori locali au intrat sub aceasta umbrela. Marfa ajunge direct in magazin, fara adaosuri suplimentare sau taxe. Ministrul Agriculturii promite ca reteaua se va extinde rapid. "Vom face acest lucru in toata tara, acest exemplu de aici, Branzarie, pentru a fi cat mai aproape de specificul zonei si cat mai aproape de gustul oamenilor. Vom deschide la Bucuresti, in Craiova, la Slatina, la Pitesti, la Timisoara, peste tot. Pana la sfarsitul anului", a declarat Petre Daea la evenimentul de inaugurare a magazinului.

 

Producatorii sunt multumiti de oportunitatea de a vinde intr-un magazine specializat. "Suntem producatori cu produse curate, naturale, e foarte important. S-a gasit veriga asta intre consumatori si noi, producatorii, ca noi, cei care facem produsele sa le putem vinde consumatorilor si in timpul saptamanii", spune Dan Limbasan, producator de Mangalita din judetul Sibiu.

 

Magazinul este primul dintr-o retea care ar urma sa fie deschisa de catre Casa Romana de Comert Agroalimentar Unirea, infiintata de guvern anul trecut. "Pretul final de aici niciodata nu va fi mai mare decat cel din piata. Comisionul, adausul il calculam invers. De la pret de piata, e vanzare, de comun acord, o relatie de partenierat decat comert simplu cu producatorii", a declarat Adrian Izvoran, directorul Casei de Comert Unirea.

 

Producatorii care vor sa isi desfaca marfa in acest tip de magazine trebuie sa aiba certificat. Inainte sa ajunga la raft, produsele sunt verificate de specialisti.



Poti fi interesat si de