Productia si consumul de carne din UE, in declin, cu exceptia suinelor

Productia si consumul de carne din UE, in declin, cu exceptia suinelor


Productia de carne de porc ar putea creste cu 0,5% in 2020, estimeaza Comisia Europeana.

Piata europeana a carnii se va contracta in cursul acestui an, pe fondul problemelor ridicate de pandemia COVID-19, iar efectele se vor simti in toate secotaorele, mai putin pe zona carnii de porc, informeaza Comisia Europeana.
In acest context, declinul productiei de carne de vita, oaie, capra sau pasare va varia de la 1,7%, la 1,5%, respectiv 2%. In aceelasi timp, consumul acestor tipuri de proteina animala va scadea, pentru vita fiind prognozata o medie de consum de sub 10,4 kilograme per cap de locuitor, la oaie sub 1,1 kilograme, in vreme ce consumul de carne de pui carnea de pui va cobora la media de 24 de kilograme (-1.9%), anunta site-ul Euromeatnews.com.
In contrast cu acest trend general, productia de carne de porc va adauga 0,5% in volum peste rezultatele de anul trecut, fiind sustinuta de cerearea continua de pe piata asiatica, in special din China. Insa, la nivel de consum pe piata unica, carnea de porc va cobora sub plafonul de 30 kg/cap de locuitor, ca urmare a limitelor trasate pentru sectorul Horeca si a insecuritatii financiare resimtite de locuitorii tarilor europene.



Poti fi interesat si de