Productia mondiala de carne de porc va ajunge la 103 milioane de tone

Productia mondiala de carne de porc va ajunge la 103 milioane de tone


Departamentul Agriculturii din Statele Unite (USDA) previzioneaza o crestere a productiei mondiale de carne de porc de 6,1% fata de 2020.

Potrivit estimarilor USDA, preluate de EuroMeatNews.com, anul acesta, peoductia globala de carne de porc va fi de aproximativ 103 milioane de tone, cu 6,1% mai mare decat cea din 2020. In cazul Chinei, se asteapta o crestere de 14,%, iar potrivit raportului, China va contribui cu 41,9% la productia mondiala de carne de porc pana la sfarsitul anului 2021.

 

In Uniunea Europeana, al doilea cel mai mare producator din lume, este estimata din nou o usoara crestere de 0,2%. Locul trei in acest lant este ocupat de Statele Unite, unde se asteapta o crestere anuala a productiei de 1%, avand in vedere cresterea cererii interne si externe.

 

In ceea ce priveste consumul, in 2020 a ajuns la cel mai scazut nivel din ultimul deceniu, in ciuda ritmului ridicat al comertului. Prognoza pe termen scurt arata ca nivelul consumului mondial de carne va fi sub cel inregistrat in perioada de dinaintea aparitiei epidemiei de pesta porcina africana.

 

In comertul international, se asteapta ca exporturile mondiale sa scada cu 2,1% in 2021, iar UE va ramane cel mai mare exportator de carne de porc din lume. Mexicul va beneficia, de asemenea, de o cerere crescuta de carne de porc din China. Productia de carne de porc in Mexic va ajunge la 1,5 milioane de tone in acest an, ceea ce ar reprezenta un record national. Cresterea este sustinuta de cererea tot mai mare, precum si de eforturile industriei locale asociate cu imbunatatirea genetica. La randul sau, consumul national este estimat la aproximativ 2,1 milioane de tone, adica o crestere anuala de 2,5% si un consum istoric maxim. Cresterea consumului se datoreaza in principal preturilor accesibile, atat pentru consumatorul final, cat si pentru industria prelucratoare, printre alti factori.

 Poti fi interesat si de