Productia de carne la nivel mondial va scadea in acest an
Vineri, 12 Iunie 2020

Vineri, 12 Iunie 2020
Impactul va fi resimtit de toate produsele alimentare din lume cele mai comercializate - cereale, culturi petroliere, carne, lactate, peste si zahar, scrie EuroMeatNews.com.
"Impacturile pandemiei COVID-19 au fost resimtite, mai mult sau mai putin, pe toate sectoarele alimentare evaluate de FAO. In timp ce COVID-19 a reprezentat o amenintare serioasa pentru securitatea alimentara, in general, analiza noastra arata ca din perspectiva globala, pietele de marfuri agricole se dovedesc a fi mai rezistente la pandemie decat multe alte sectoare. Totusi, provocarile si incertitudinile sunt mari, iar comunitatea internationala trebuie sa ramana vigilenta si gata sa reactioneze, daca si cand este necesar", a declarat Boubaker Ben-Belhassen, directorul Diviziei de Comert si Piete FAO.
Pentru industria carnii, rapoartele prognozeaza o scadere de 1,7% a productiei din cauza bolilor la animale, a perturbatiilor din piata provocate de COVID-19 si a efectelor persistente ale secetei.
Comertul international cu carne este de asteptat sa inregistreze o crestere moderata - dar considerabil mai lenta decat in ??2019 - sustinuta in mare parte de importurile din China.
Preturile internationale ale carnii au scazut cu 8,6% din ianuarie 2020, cu cea mai puternica scadere la carnea de oaie, urmata de carnea de pasare, de porc si de vita din cauza impactului avut de masurile associate cu COVID-19, inclusiv consecintele blocajelor de ordin logistic, scaderea accentuata a importurilor la nivel global si volumele mari de produse din carne nevandute.
Anuga 2025 a reunit, în centrul expozițional din Köln, peste 8.000 de companii din 110...
Această deschidere marchează finalizarea integrării celui de-al doilea magazin preluat de la rețe...
Potrivit sursei citate, la sacrificări, au fost consemnate în august 42.000 de bovine (vs 4...