Productia de carne la nivel mondial va scadea in acest an

Productia de carne la nivel mondial va scadea in acest an


Pietele alimentare se vor confrunta cu multe alte luni de incertitudine din cauza COVID-19, insa este probabil ca sectorul agroalimentar sa manifeste mai multa rezistenta la criza pandemica decat alte sectoare, potrivit unui nou raport publicat de Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura din Organizatia Natiunilor Unite (FAO).

Impactul va fi resimtit de toate produsele alimentare din lume cele mai comercializate - cereale, culturi petroliere, carne, lactate, peste si zahar, scrie EuroMeatNews.com.

 

"Impacturile pandemiei COVID-19 au fost resimtite, mai mult sau mai putin, pe toate sectoarele alimentare evaluate de FAO. In timp ce COVID-19 a reprezentat o amenintare serioasa pentru securitatea alimentara, in general, analiza noastra arata ca din perspectiva globala, pietele de marfuri agricole se dovedesc a fi mai rezistente la pandemie decat multe alte sectoare. Totusi, provocarile si incertitudinile sunt mari, iar comunitatea internationala trebuie sa ramana vigilenta si gata sa reactioneze, daca si cand este necesar", a declarat Boubaker Ben-Belhassen, directorul Diviziei de Comert si Piete FAO.

 

Pentru industria carnii, rapoartele prognozeaza o scadere de 1,7% a productiei din cauza bolilor la animale, a perturbatiilor din piata provocate de COVID-19 si a efectelor persistente ale secetei.

 

Comertul international cu carne este de asteptat sa inregistreze o crestere moderata - dar considerabil mai lenta decat in ​​2019 - sustinuta in mare parte de importurile din China.

 

Preturile internationale ale carnii au scazut cu 8,6% din ianuarie 2020, cu cea mai puternica scadere la carnea de oaie, urmata de carnea de pasare, de porc si de vita din cauza impactului avut de masurile associate cu COVID-19, inclusiv consecintele blocajelor de ordin logistic, scaderea accentuata a importurilor la nivel global si volumele mari de produse din carne nevandute.



Poti fi interesat si de