Producatorul de carne de pasare se dezvolta datorita tehnologiei informatiei

Producatorul de carne de pasare se dezvolta datorita tehnologiei informatiei


Comertul en-detail cu produse alimentare si consumatorii impun cerinte stricte pentru furnizorii de carne de pasare. In afara de preturi avantajoase sunt necesare prospetime maxima si produse variate, precum si capacitate de livrare permanenta.

Procesatorul de carne de pasare din Slovenia, Pivka, demonstreaza cum reuseste sa faca fata acestor provocari, dublandu-si totodata cifra de afaceri.

 

Pivka se dezvolta datorita proceselor digitale si are un raspuns la provocarile industriei. De la abatorizare si pana la picking, procesele digitalizate ajuta la fabricarea rapida si la costuri reduse a multor produse specifice clientilor – sustinand astfel cresterea sanatoasa.

 

„In firma noastra punem accent pe eficienta si rapiditate. Nu ne putem permite inductori de cost mari, daca vrem sa avem o marja buna. Totul incepe de la achizitia de materie prima, continua cu utilizarea puilor si se termina la picking“, afirma Janez Rebec, administratorul firmei Pivka.

 

Inainte, pierderile de eficienta erau cauzate de distanta temporala dintre abatorizarea pasarilor si prelucrarea comenzilor clientilor: in timp ce abatorizarea incepe inca de la ora 05:00 dimineata, primele comenzi sosesc abia pe la ora 13:00. Urmarea: intervale de varf in sectiile de productie si de ambalare.

 

Productie Push and Pull optimizata

Expertii furnizorului de ERP, CSB-System, s-au lovit de aceasta problematica inca de acum 10 ani.

 

Acestia au dezvoltat conceptul pentru a manageria mai bine decuplarea abatorizarii, a procesarii si a etichetarii prin intermediul unui depozit cu rafturi coordonat prin aplicatie software. Astazi, acest depozit cu rafturi reprezinta un factor de succes esential in productia Push and Pull, servind totodata drept buffer si sortator. Ambalate in navete, pasarile proaspat abatorizate si transate intra in depozit sub forma de articol, depozitul fiind conectat cu liniile de productie si ambalare prin intermediul tehnicii de transport. De acolo, la lansarea productiei, acestea sunt trimise catre linii, ambalate si etichetate, sub forma de comanda, in sistem just in time. Solutia CSB de administrare a depozitului este instanta centrala de control: ea coordoneaza introducerea si scoaterea din depozit si se asigura ca materiile prime corecte sunt disponibile la linii.

 

Date importante printr-o apasare de buton

Depozitul buffer automat reprezinta insa doar o parte a conceptului de optimizare. Un factor important este si faptul ca sistemul ERP si-a gasit calea in productie sub forma de puncte electronice de inscriere a datelor. Astfel, angajatii de la rack-urile CSB au mereu in fata ochilor comanda pe care o prelucreaza, numarul de bucati transportat si eticheta care se aplica pe ambalaj.

 

Cand comanda este inchisa, angajatii solicita comanda urmatoare cu ajutorul ecranelor tactile. In contrapartida, toate datele aparute in productie sunt preluate direct in sistemul ERP. Acest flux de date in timp real faciliteaza managerilor o privire de ansamblu exacta asupra situatiei actuale, pentru a putea remedia cu promptitudine problemele de productie sau pentru a reprioritiza comenzile.

 

Consumuri de depozit, cifre de afaceri, cantitati de productie: toate datele importante pentru conducerea inteligenta a companiei sunt disponibile printr-o apasare de buton.

 

Mod de lucru structurat

Solutia ajuta totodata organizatia sa devina mai rapida si mai eficienta din perspectiva costurilor.

„Impreuna cu expertii CSB am reusit sa stabilim procese noi, activitatea noastra devenind mai structurata si mai eficienta. Cooperarea dintre ERP, depozitul buffer si punctele de inscriere a datelor din productie ne ajuta sa prelucram comenzile cu mult mai putin stres“, afirma Marko Markovcic, director tehnic. In plus, firma Pivka poate indeplini mai bine dorintele clientilor si in materie de disponibilitate si prospetime a produselor. Datorita coordonarii imbunatatite dintre informatiile privind stocul, capacitatea si necesarul, promisiunile de livrare sunt respectate in mod fiabil.

 

IT-ul este cel mai mare inductor de dezvoltare

Nu in ultimul rand, pentru firma Pivka, CSB-System este cel mai mare inductor de dezvoltare, productia crescand in ultimii ani cu 40 %. Intre timp, compania a devenit numarul 2 pe piata slovena a produselor din carne, obtinand o cifra de afaceri anuala de 38 mil. euro. „Atunci cand am implementat CSB-System eram o companie mica si neinsemnata pe piata din Slovenia. Dar in ultimii zece ani am inregistrat o tendinta de crestere dubla, mai ales cu ajutorul CSB. Bineinteles ca exista in continuare lucruri pe care le putem optimiza cu sistemul nostru ERP“, sustine administratorul firmei.

 

Date si fapte

- Pivka perutninarstvo d.d

- Volum de productie: 14.000 tone de produse si mezeluri din carne de pasare proaspete si congelate

- 550 de angajati (la nivel de grup)

- Abatorizare, procesare si ambalare sub un singur acoperis

- Cifra de afaceri: 38 mil. euro

- www.pivkap.si

 

Componentele solutiei utilizate

Aprovizionare, depozit, planificarea si coordonarea productiei, transare, planificarea necesarului, desfacere, managementul calitatii, EDI, SMD, Mobile ERP, calculatorul de gestionare a depozitului, managementul circuitelor de livrare, trasabilitate.

 

Beneficii principale pentru client

- Eficienta maxima de la achizitia de materii prime pana la picking

- Cooperare intre ERP, depozitul buffer si punctele de inscriere a datelor asigura productie Push and Pull optimizata

- Fluxul de date in timp real faciliteaza managerilor conducerea inteligenta a companiei

- Rate de crestere duble fata de perioada anterioara implementarii ERP-ului

 

Despre CSB

CSB-System SE este specialistul de top pentru industriile bazate pe procese pentru alimente, bauturi, produse chimice, farmaceutice si cosmetice, precum si comert. Oferind software, hardware, servicii si business consulting dintr-o singura sursa, optimizam procesele de afaceri ale clientilor nostri si le asiguram avantaje competitive decisive, datorita solutiei complete CSB.

 

Dezvoltam de 40 de ani solutii specializate pentru fiecare sector industrial in parte sub forma de INDUSTRY ERP, FACTORY ERP sau BASIC ERP:

- INDUSTRY ERP - solutia completa pentru toate domeniile companiei dvs.

- FACTORY ERP - solutia ERP pentru unitati de productie

- BASIC ERP - solutia la cheie pentru companii mici si mijlocii

 

Solutia noastra completa ERP pentru industria carnii va optimizeaza procesele:

- Aprovizionare

- Planificarea necesarului de resurse, materiale si capacitati

- Abatorizare, inclusiv planificarea abatorizarii si inscrierea datelor de abatorizare

- Transare, inclusiv planificarea si optimizarea transarii

- Productie, inclusiv optimizarea retetelor

- Identificare & Etichetare

- Managementul calitatii si trasabilitate fara lacune, inclusiv interfete standard la baze de date precum fTRACE, mynetfair, ATC, HIT

- Controlling & Evaluari

 

CSB-System Romania: Tel.: +40-368-446235 / Fax: +40-368-446236

office@csb-system.ro / www.csb.comPoti fi interesat si de