Producatorul de carne ProMessa isi dubleaza randamentul

Producatorul de carne ProMessa isi dubleaza randamentul


In industria carnii, intralogistica automatizata castiga o importanta tot mai mare. Datorita proiectului de automatizare la scara larga, Harold Rouweler, CEO-ul procesatorului de carne ProMessa, a obtinut o capacitate de livrare imbunatatita si o performanta superioara.

Harold Rouweler mizeaza cu succes pe combinatia dintre mestesug si automatizare – coordonata de catre sistemul ERP.

 

Deservirea eficienta a unui numar de 1.200 de clienti datorita noului sistem logistic

Indeplinirea cerintelor retailerilor de alimente si consolidarea pozitiei concurentiale: acestea sunt obiectivele pe care si le-a propus Harold Rouweler, CEO-ul procesatorului olandez de carne ProMessa. Cea mai importanta masura de optimizare a constat in conceperea de la zero si automatizarea sistemului logistic.

„Aprovizionam in jur de 1.200 de supermarketuri. Pentru aceasta, avem nevoie de un sistem logistic care sa ne permita sa putem prelucra in mod eficient vastul nostru sortiment de produse, fabricate in mod traditional. In plus, clientii nostri, cum ar fi Coop, Spar sau Plus pot comanda orice articol din scurt sau in cantitati reduse. Cine comanda la timp are marfa pe raft chiar si in aceeasi zi”, declara Harold Rouweler.

 

In acest fel, sistemul logistic devine un avantaj competitiv major, intr-o tara in care clasica vitrina cu servire asistata devine incet-incet istorie. Circa 90% dintre produsele din carne vandute in Tarile de Jos este formata din produsele de autoservire ambalate, provenind din comertul en-detail cu alimente.

 

Flux de materiale complet automatizat

In esenta, proiectul a abordat interconectarea la nivel superior a sistemelor de depozitare cu sistemul ERP existent. Prin intermediul aplicatiei software este controlat si automatizat intregul sistem intralogistic, ce cuprinde trei depozite pentru navete, cantitati mici si mari, patru linii de etichetare si sortare, un depozit automat pentru livrari si tehnica de transport.

 

Fluxul de materiale automatizat incepe direct la iesirea din productie. Articolele cu cantitate mica sunt transportate intr-un depozit cu locatii individuale, articolele cu vanzare rapida se duc in depozitul inovator operat de roboti tip portal. Din aceste depozite, ce au rol de depozite tampon inainte de etichetare si picking, containerele se duc catre cele patru linii de etichetare cu sortatoare de picking de tip marfa-la-om. Etichetarea individuala si picking-ul au loc intr-o singura etapa de lucru, iar sistemul informatic asigura prelucrarea usoara a comenzilor, prin realizarea unei asa-numite „case calculation“ pentru fiecare lot, inainte de picking: fiecare comanda de client este impartita in containere mixte precalculate. Apoi, cantitatile necesare sunt repartizate in mod optim catre cele patru linii de etichetare si sortare, prin modulul IT de coordonare a comenzilor.

 

csb2_1

 

Randament aproape dublu – cu o performanta de livrare de peste 99 de procente

Rezultatul: pe toate utilajele se poate procesa cea mai mare cantitate posibila per articol. Depozitul de livrare interconectat consolideaza pe comenzi clienti containerele finalizate. Totul se petrece in mod optimizat, si anume in stare decuplata de toate procesele anterioare, repartizate pe intreaga zi.

 

Datorita automatizarii, ProMessa a crescut semnificativ randamentul general: „Aproape ca ne-am dublat rezultatele – la peste 150.000 de articole pe zi“ sustine domnul Rouweler. A fost optimizata nu doar performanta, ci si stocul de depozit al firmei, ProMessa inregistrand o imbunatatire semnificativa si la acest capitol. „Datorita rapiditatii sistemului nostru logistic, acum depozitam intermediar pentru o singura zi doar marfa preambalata si neetichetata”, afirma administratorul. Astfel, aprovizionarea zilnica a clientilor este perfect realizabila, chiar daca lansarea comenzilor se face cu putin timp inainte – performanta de livrare se ridica la peste 99 de procente.

 

Datorita sistemului nostru logistic, picking-ul si livrarile sunt eficiente chiar si in cazul cantitatilor minime de comanda.

 

#Forwardtogether

Precursori, inovatori si oameni de actiune. Transformarea digitala este impulsionata de catre factori de decizie care doresc sa isi optimizeze, digitalizeze si automatizeze afacerea. Echipa CSB ofera suportul in acest sens. Caile sunt diferite. Directia, insa, este aceeasi.

Harold Rouweler este unul dintre acesti precursori. Puteti citi povestea de succes a acestuia in sectiunea multimedia de pe site-ul CSB. Pe csb.com/stories descoperiti si alte povesti captivante din domeniul #Forwardtogether.

 

Compania

  • ProMessa BV
  • Sortiment de produse: produse din carne destinate autoservirii (porc, vita, convenience), produse vegetariene
  • Aprovizionarea zilnica a unui numar de 1.200 de supermarketuri
  • Peste 150 angajati
  • Cifra de afaceri: peste 70 mil. euro
  • Peste 750 de articole
  • pro-messa.nl

 

Componentele solutiei implementate

ERP cu Aprovizionare, Depozitare, Planificare si coordonare productie, Transare, Planificare necesar, Desfacere, Management calitate, Finante si contabilitate, EDI, Management mentenanta utilaje, Picking si sortare

 

Beneficii principale pentru client

  • Controlul si monitorizarea integrata a tuturor proceselor, de la achizitii si productie pana la logistica si expedierea marfii
  • Procesarea si picking-ul in paralel pe diferite linii de calitate
  • Intervale rapide de raspuns pentru comenzi ulterioare
  • Diversitatea ridicata a sortimentului de articole la costuri logistice scazute

 

Date contact CSB-System Romania SRL

Tel.: +40-368-446235 / Fax: +40-368-446236 / office@csb-system.ro / www.csb.com

 

Articol publicat in editia cu numarul 93  a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de