Producatorii, tot mai preocupati de bunastarea animalelor

Producatorii, tot mai preocupati de bunastarea animalelor


Una dintre tendintele observate la nivel mondial este preocuparea pentru o carne cat mai sanatoasa. In acest sens, tot mai multi producatori decid eliminarea antibioticelor de orice fel administrate animalelor, dar si asigurarea unor masuri de bunastare.

Iata cateva dintre subiectee prezentate saptamana aceasta de colegii de la euromeatnews.com.

 

Tyson interzice utilizarea ractopaminei la porci. Tyson Fresh Meats se alatura JBS si Smithfield prin interzicerea utilizarii ractopaminei la porci incepand din februarie 2020. Ractopamina este un aditiv pentru furaje, utilizat pentru a ajuta la cresterea cantitatii de carne slaba la porci. Desi este aprobat si considerat sigur pentru utilizare, unele tari precum China interzic importul carnii de porc de la porci hraniti cu furaje care contin ractopamina.

 

Danemarca va consolida controlul bunastarii animalelor in fermele de porci. Peste 33% dintre fermieri au fost penalizati anul trecut pentru incalcari ale bunastarii animalelor, spune ministrul danez al Agriculturii Mogens Jensen. "Agricultura si produsele alimentare daneze trebuie sa fie de top, atat in ceea ce priveste bunastarea animalelor, consumul de medicamente, precum si calitatea produselor alimentare. Mi-as dori sa-i conving pe producatori sa puna in discutie modul in care putem imbunatati bunastarea animalelor", a adaugat el.

 

AHDB lanseaza un curs online pentru macelari. Programul gratuit de instruire in domeniul transarii carnii isi propune sa ajute industria sa faca fata provocarii de a gasi personal specializat pentru macelarii, abatoare si fabrici de prelucrare a carnii.

 

Piata globala de carne rosie procesata va ajunge la 668 mld. dolari pana in 2023. In urmatorii 4 ani, valoarea pietei globale de carne rosie procesata este asteptata sa ajunga la 668 miliarde de dolari, datorita unei cereri crescute de produse convenience, arata cel mai recent raport al Technavio Research. Segmentul de produse procesate din carne de porc va creste cu aproape 2%, ca urmare a incheierii tot mai multor fuziuni si achizitii si lansarilor de noi produse, scrie EuroMeatNews.com. Dezvoltarea pietei de carne rosie procesata este strans legata de cresterea cererii de produse convenience, care sunt alimente usor de gatit si gata de mancat.

 

Alerta de Ecoli la carnea de vita din SUA. Serviciul de inspectie a alimentelor din cadrul Departamentului Agriculturii din SUA emite o alerta de sanatate publica pentru carnea de vita importata din Ontario, Canada. Totodata, este in desfasurare si o investigatie privind siguranta alimentara.

 

Mai multe stiri si informatii din industria carnii la nivel mondial regasiti pe site-ul Euromeatnews.com.Poti fi interesat si de