Piata globala de carne rosie procesata va ajunge la 668 mld. dolari pana in 2023

Piata globala de carne rosie procesata va ajunge la 668 mld. dolari pana in 2023


In urmatorii 4 ani, valoarea pietei globale de carne rosie procesata este asteptata sa ajunga la 668 miliarde de dolari, datorita unei cereri crescute de produse convenience, arata cel mai recent raport al Technavio Research.

Segmentul de produse procesate din carne de porc va creste cu aproape 2%, ca urmare a incheierii tot mai multor fuziuni si achizitii si lansarilor de noi produse, scrie EuroMeatNews.com.

 

Dezvoltarea pietei de carne rosie procesata este strans legata de cresterea cererii de produse convenience, care sunt alimente usor de gatit si gata de mancat.

 

Odata cu schimbarea stilului de viata si cresterea veniturilor, cererea pentru aceste produse a crescut semnificativ. O dezvoltare a comertului electronic si disponibilitatea produselor alimentare la simpla apasare a unui buton vor determina in continuare cresterea cererii de produse convenience.

 

Mai mult, diverse companii care opereaza pe aceasta piata colaboreaza tot mai mult cu furnizori de solutii tehnologice si distribuitori pentru a intra pe noile piete regionale. De exemplu, Tyson Foods Inc. a anuntat finalizarea cu succes a achizitiei Keystone Foods pentru a sustine oportunitatile de extindere a produselor cu valoare adaugata si pentru a-si consolida prezenta pe piata internationala. Se preconizeaza ca aceste achizitii vor intensifica concurenta pe piata, intrucat furnizorii se straduiesc sa imbunatateasca eficienta operationala.

 

De asemenea, companii precum BRF, Cargill, Conagra Brands si Foyle Food Group vor juca un rol important in dezvoltarea pietei convenience prin baza puternica de clienti, ofertele variate de produse si o retea de distributie puternica la nivel global.

 

In 2018, regiunea Asia-Pacific a fost piata principala a carnii rosii procesate si a reprezentat 34% din cota de piata totala. Acest lucru a fost atribuit numarului tot mai mare de magazine organizate cu amanuntul din regiune.Poti fi interesat si de